Büyük Yangin Sonrasi Manavgat'ta Dikilen 3,5 Milyon Fidan Yeserdi
Antalya Valisi Ersin Yazici, Manavgat’ta yanan ormanlarin yeniden yeserdigini görmekten mutluluk duydugunu belirterek, “Bu topraklarda yasayan herkesten, ormanlari korumasini, sahip çikmasini istiyorum” dedi. Yanginda 31 bin hektar alanin zarar gördügünü belirten Vali Yazici, “Yanan alanlara 60 ton kizilçam tohumu atilarak gençlik elde edilmis, 1 milyon 200 bin adeti genis yaprakli olmak üzere 3,5 milyon adet fidan dikilmistir” dedi.

Yangin bölgesinde yeniden filizlenen fidanlari görmenin mutlulugunu yasadigini belirten Vali Yazici, burada basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.
2 yil önce yasanan Cumhuriyet tarihinin en büyük yangininin ardindan bölgenin tamamen yandigini ve siyaha büründügünü belirten Yazici, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük orman yangininin ardindan eskisinden daha yesil ve daha güzel bir Manavgat için, yanan ormanlik alanlardaki agaçlandirma çalismalarimiza durmadan yorulmadan devam ediyoruz. Gördügünüz gibi yanik sahasi yeniden yesile bürünmeye basladi.
Bölgede 60 ton kizilçam tohumu atilarak gençlik saglandi. Tohumlar gördügünüz gibi fideye dönüsüp büyümeye devam ediyor. Ayrica 1 milyon 200 binden fazlasi yangina karsi dayanikli yaprakli tür olmak üzere 3,5 milyon adet fidan dikimi gerçeklestirildi.
Yol kenarlarinda 50 metre genisliginde yangina dayanikli keçiboynuzu ve servi fidesi dikildi. Yerlesim yerlerinin yakininda vatandaslarimizin yararlanabilecegi gelir elde edebilecegi defne, incir, zeytin gibi agaçlar dikildi” dedi.
Fidanlari dikmekle isin bitmeyecegini belirten Vali Ersin Yazici, vatandaslardan sicakliklarin arttigi yangina en uygun su günlerde ormanlik alanlara girmemeleri, ates yakmamalari ve ormanlara sahip çikmalari konusunda uyarilarda bulundu.
