Trafik Kazalarinin En Aza Indirilmesi Için Emniyetten Yogun Mesai

Eskisehir’de emniyet güçleri tarafindan Kurban Bayrami’nda olusan trafik yogunlugunda kazalarin en aza indirilmesi amaciyla çesitli denetimler yapilirken, araç sürücülerine egitim verildi.

Trafik Kazalarinin En Aza Indirilmesi Için Emniyetten Yogun Mesai
2023 yili Kurban Bayrami trafik tedbirleri çerçevesinde, vatandaslarin karayollarinda güvenli yolculuk yapmalari ve olabilecek trafik kazalarini önlemek amaciyla Eskisehir Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince çalisma gerçeklestirildi.

Eskisehir - Bursa Karayolu üzerinde bulunan yasam tünelinde araç sürücülerine ‘Yasam için kisa bir mola’ slogani ile emniyet kemeri ve cep telefonu kullaniminin etkilerini anlatan kisa filmler izletilerek egitim verildi.

Ayrica trafik akisinin yogun oldugu bölgelerde, havadan ve yerden gerçeklestirilen denetimler iler özellikle sürücü ve yolcularin emniyet kemeri takmalari ve isik ihlali yapmamasi konusunda uygulama gerçeklestirildi.

Hiz ihlallerini önleme amaçli ise radarli hiz denetimi yapildi.

Karayollarimizda bulunan uygulama noktalarinda, yolcu otobüsü sürücülerine ve yolculara yönelik uymalari gereken kurallar ile ilgili bilgilendirme faaliyetleri gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA