Kurban Bayrami Tatilinde Haçka Yaylasi'na Ziyaretçi Akini

Kurban Bayrami’nin gelmesiyle birlikte Trabzon’a büyük bir turist gelisi gerçeklesirken, kentin en güzel yaylalarindan biri olan Haçka Yaylasi’na da yogun bir turist akini oldugu gözlendi.

Kurban Bayrami Tatilinde Haçka Yaylasi'na Ziyaretçi Akini
Trabzon’un Düzköy ilçesinde bulunan ve sehrin en büyük yaylalarindan birisi olan Haçka Yaylasi özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde yöre halki ve Arap turistlerin ugrak noktalarindan birisi. 1800 metrelik rakima sahip olan Haçka Yaylasi hem dinlenmeye hem de piknik yapmaya gelenlerle yogun bir Kurban Bayrami tatili dönemi yasarken, yayla Trabzon sehir merkezine yaklasik 20 kilometre uzaklikta bulunuyor.

Yaylada ailesiye birlikte piknik yapan vatandaslardan Istanbul’dan geldigini belirten Tolga Göroglu, "Doga ve yesillik çok güzel burada. Memleketim diye söylemiyorum, herkesi buraya davet ediyorum. Turizm açisindan ve ülkemiz için çok iyi bir yer. Geziyoruz, stres atiyoruz" derken, yine Istanbul’dan gelen Ali Kahraman ise "Bayram tatili için Trabzon’a geldik. Böyle günesli bir gün olunca da degerlendirmek istedik. Dolastik biraz, sonra da köylere gidecegiz. Trabzon’a her geldigimde buraya geliyorum senede bir sefer ya da iki sefer olmak üzere. Gurbette oldugumuz için buralarin hasretini çekiyoruz. Sonuçta burada dogduk, büyüdük" diye konustu.

Yaylada ailesiyle piknik yapan Sevilay Olgun ise "Tatili degerlendirdik. Arsin ilçesinden geldik. Buraya sik sik geliriz. Güzel bir yayla. Severek geliyoruz, geziyoruz, yiyoruz, içiyoruz. Bizim için de bir degisiklik oluyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA