Istanbul'da Terör Operasyonu Açiklamasi 9 PYD/YPG'li Yakalandi

Istanbul’da bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda, örgütün Suriye uzantisi PYD/YPG saflarinda yer alan 9 terörist yakalandi. Operasyonlarda dijital materyallerle çesitli çap ve ebatlarda 72 mermi ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Istihbarat ve TEM Sube Müdürlügü ekipleri, bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde yeni bir çalisma gerçeklestirdi. Terör örgütü PKK/KCK’nin faaliyetlerinin desifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapilan çalismalarda, haklarinda geçmis yillarda örgütün Suriye uzantisi PYD/YPG içerisinde silahli faaliyet gösterdigi seklinde bilgiler elde edilen, bu dogrultuda haklarinda ifade/beyan ve örgüt adina faaliyet gösterdigi dönemde çekildigi degerlendirilen fotograflari bulunan bazi teröristler tespit edildi.

Emniyet ekipleri, teröristlerin yakalanmasi için dün operasyonun dügmesine basti. Çok sayida adrese yapilan zincirleme operasyonlarda 9 PYD/YPG üyesi yakalanarak gözaltina alindi. Bu örgüt mensuplarinin saklandiklari yerlerde yapilan aramalarda ise dijital materyaller ve farkli çap ve ebatlarda 72 mermi ele geçirildi. Yakalanan 9 terör örgütü üyesi, sorgulanmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’nün Vatan yerleskesinde yer alan Terörle Mücadele Müdürlügü’ne götürüldü. Geçmiste bölücü terör örgütü PKK/KCK’nin Suriye uzantisi PYD/YPG saflarinda silahli faaliyet gösterdigi öne sürülen 9 kisinin polisteki sorgusu devam ediyor.
Kaynak: İHA