Hakkari'de Terörden Temizlenen Cilo Daglari Ve Sat Buzul Gölleri'ne Yogun Ilgi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terörden temizlenen Cilo Daglari ve Sat Buzul Gölleri’nde düzenlenen ’5. Cilo Fest’e vatandaslar akin etti. Dogaseverler 3 bin 400 rakimli ve 20 bin yillik Sat Buzul Gölleri’ne çikarak heyecan yasadi. Buzullardan inen vatandaslar ise dagin eteklerinde saatlerce halay çekerek günün keyfini çikardi.

Hakkari Valiligi ve Yüksekova Kaymakamligi isbirligince her sene düzenlenen festivale vatandaslar yogun ilgi gösterdi. ’5. Cilo Fest’te iki günlük programla bölgeye 15 bine yakin vatandas geldi. Festivalin 2. gününde Yüksekova merkezden yola çikan vatandaslar zorlu bir yolu araçlariyla asarken bazilari ise yaya olarak festival alanina kilometrelerce yürüdü. Vatandaslar çadirlarini kurup yemeklerini yapmaya baslarken, diger yandan göl içinde rafting, kano, yüzme ve doga yürüyüsü gibi etkinliklere katildi.
Özellikle ziyaretçiler Sat Buzul Gölleri’nde 3 bin 400 rakimda yer alan 20 bin yillik buzullari görmek için adeta akin etti.
Buzullardan inen vatandaslar dagin eteklerinde saatlerce halay çekerek günün keyfini çikardi. Cilo Daglari’nin dogasini görmek için bölgeye geldigini belirten ögretmen Serkan Sungur, "Biz de Derecik’e geldik. Özellikle buralari yakindan görmek için. 2 gündür buradayiz ve kamp kurduk. Burada oldugumuz için çok mutluyuz. Yapilan organizasyondan çok memnunuz. Bu güzellikleri yakindan görmek için çok mutluyuz. Dogasi harika, herkese tavsiye ederim. Özellikle insanlar buradaki buzullari görmek ve resim çekmek için akin akin geliyorlar. Burasini görmek için durmaya gerek yok’’ dedi.
"Biz burayi sosyal medyadan görerek geldik" diyen Bünyamin Özcan ise "Biz de dün geldik, çadirlarimizi kurduk. Aksam sabaha kadar çok soguk bir hava var, ama bunu yasamak gerek. Çok harika bir dogasi var. Muhtesem bir güzelligi var. Burada 20 bin yillik buzullar var. Bu Türkiye’de en bir dogal güzelliktir diyebiliriz. Biz de burada festivale katilarak ve bu muhtesem dogaya ortak olduk’’ diye konustu.
