5 Bin Nüfuslu Ilçe Bayram Tatilinde Günlük 10 Binden Fazla Ziyaretçiyi Agirladi

Dünyanin en derin ikinci kanyonu olarak gösterilen Valla Kanyonu, 3 kilometre uzunlugundaki ahsap platformla geçilen Horma Kanyonu, Ilica Selalesi ve dünyanin en büyük magaralari arasinda yer alan Ilgarini Magarasi’nin bulundugu Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesine, tatilde yerli ve yabanci turistler akin etti. 5 bin nüfusa sahip ilçe, bayram tatilinde günlük 10 bin ila 15 bin arasinda ziyaretçiyi agirladi.

5 Bin Nüfuslu Ilçe Bayram Tatilinde Günlük 10 Binden Fazla Ziyaretçiyi Agirladi
Son yillarda doga ve tabiat turizminin öne çikan adreslerinin basinda yer alan Kastamonu’da, Pinarbasi ilçesi dogal güzellikleri ile tatilcilere Kurban Bayrami’nda doganin tadini çikarma imkani sagladi. Ilica Selalesi, Horma Kanyonu ahsap yürüyüs parkuru ve Dünyanin en derin ikinci büyük kanyonu olan Valla Kanyonu ile dünyanin en büyük dördüncü magarasi olarak gösterilen Ilgarini Magarasi, Kurban Bayraminda da yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgisiyle karsilasti. Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansinin (KUZKA) finansmaniyla yenilenerek 3 kilometre uzunlugunda yapilan ahsap yürüyüs parkurundan Horma Kanyonu’nu geçme firsati bulan vatandaslar, Ilica Selalesine ulasabiliyor. 9 günlük Kurban Bayrami tatili boyunca Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesinde yer alan Horma Kanyonu, ziyaretçi akinina ugruyor. 5 bin nüfusa sahip Pinarbasi ilçesine, Horma Kanyonu, Valla Kanyonu ve Ilica Selalesini görebilmek için günde yaklasik 10 bin ila 15 bin arasinda yerli ve yabanci geldi

“Pinarbasi’ni yapilan yatirimlar sonrasi her geçen daha fazla kisi ziyaret edecek”

Her geçen gün ziyaretçilerin yogun ilgisiyle karsilastiklarini belirten Pinarbasi Belediye Baskani Senol Yasar, “Pinarbasi, bayramda kanyonlariyla müthis bir ilgi gördü, müthis ilgi çekti. Günlük yaklasik 2 bin aracin ve yaklasik 10 bin insanin ziyaret ettigi bir yer durumunda. Kanyonlarimiz oldukça yogundu. Insanlar, buralarini görmekten ziyadesiyle mutlu oluyor. Özellikle Safranbolu’ya gelen ziyaretçiler, Pinarbasi’ni mutlaka görmek istiyorlar ve görmeye geliyorlar. Bu anlamda Safranbolu ile de isbirligi içerisindeyiz. Valla Kanyonunda uçurumun kenarina dev salincak yapimini tamamladik. Su anda isletme ihalesiyle ilgili süreç devam ediyor. Tamamlandiginda dev salincaginda ayri bir ilgi çekecegini düsünüyoruz. Bu sayede ilçemize gelen ziyaretçi sayisi daha da artacak. Tarim ve Orman Bakanimiz Ibrahim Yumakli’nin köyünün üzerinden Kerte üzerinden giden daglik yolu kisa sürede tamamladigimizda Pinarbasi’ndan Cide’ye 120 kilometre olan mesafeyi 60 kilometreye düsürmüs olacagiz. Dolayisiyla Pinarbasi’na denizi 60 kilometre daha yaklastirmis olacagiz. Bu yönüyle de Pinarbasi ayri bir ilgi görecek ve ilgi çekecek. Magarasiyla, selalesiyle, kanyonlariyla, dev uçurum salincagiyla, dünyanin derinlikte ikinci büyük kanyonu olan Valla Kanyonuyla Pinarbasi ilgi çekmeye, ziyaretçilerin akinina ugramaya devam edecek. Günlük 2 bin araç ve 10 binden fazla ziyaretçinin geldigi Pinarbasi, yapilan yatirimlar sonrasinda her geçen gün ziyaretçi sayisini da arttirmis olacak. Bizler, Pinarbasi’nin bu güzelliklerini görmeye herkesi davet ediyoruz” dedi.



"Begenerek, severek, eglenerek geziyoruz”

Karabük’ten Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesine bayram gezmesine gelen Hakan Vural, “Bayramdan ötürü esim ve çocuklarimla kanyonu gezmek istedik. Burasina daha öncede gelmistik çok begenmistik, simdi tekrar gelmek istedik. Güzel bir yer. Burasini herkese görmeye tavsiye ediyorum. Baya bir kalabalik var. Sehir disindan gelenler çok fazla. Güzel bir yer, begenerek, severek, eglenerek geziyoruz” seklinde konustu.

Kastamonu’nun görmeye degir bir sehir oldugunu söyleyen Safiye Kayikçi ise, “Memleketimizin her kösesi güzel, buralar görmeye degir bir yer. Memleketimiz turist agirlayan bir bölge aslinda, kanyonuyla, selalesiyle, herkes gelip bu güzellikleri görmesi gerekiyor” diye konustu.

Pinarbasi’nda Horma Kanyonu’nda bir isletmenin müdürü Zühre Kiliç da, “3 kilometre uzunlugunda, 3 metre genisliginde görsel bir sölen ile baslayan kanyonumuzda misafirlerimizi agirlamaktayiz. Günlük burada 10 bin ila 15 bin arasinda ziyaretçi agirlamaktayiz. Hafta sonlari guruplarimiz geliyor. Hiç burasini bilmeyenlerde araçlariyla gelip görmek istiyor. Horma Kanyonunun selaleden çikmasi büyük bir güzellik. Burasini yürüdükten sonra insanlar esini, dostunu alip tekrar buraya geliyor. Muhtesem bir güzelligin içerisindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA