Disisleri Bakani Fidan, Endonezya'yi Ziyaret Edecek

Disisleri Bakani Hakan Fidan, Besinci ASEAN-Türkiye Sektörel Diyalog Ortakligi Üçlü Toplantisi’na katilmak için 13-15 Temmuz tarihinde Endonezya’yi ziyaret edecek.



Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, Disisleri Bakani Hakan Fidan, 13-15 Temmuz tarihinde yapacagi Endonezya ziyaretinde ASEAN Dönem Baskani Endonezya Disisleri Bakani Marsudi ve ASEAN Genel Sekreteri Kao Kim Hourn ile üçlü toplanti gerçeklestirecek. Toplantida, iliskilerinin mevcut durumu degerlendirilecek ve önümüzdeki döneme yönelik isbirligi önerileri görüsülecek. Açiklamada, “Sayin Bakanimiz Besinci ASEAN-Türkiye Sektörel Diyalog Ortakligi Üçlü Toplantisi’na katilmak ve Endonezya Disisleri Bakani Retno L.P. Marsudi’nin davetine icabetle ikili temaslarda bulunmak üzere 13-15 Temmuz 2023 tarihlerinde Endonezya’yi ziyaret edecektir. Sayin Bakanimizin ASEAN Dönem Baskani Endonezya Disisleri Bakani Marsudi ve ASEAN Genel Sekreteri Kao Kim Hourn ile gerçeklestirecegi Üçlü Toplantida Türkiye-ASEAN iliskilerinin mevcut durumu degerlendirilecek ve önümüzdeki döneme yönelik somut isbirligi önerileri görüsülecektir” ifadeleri kullanildi.

Türkiye-Endonezya iliskileri ele alinacak

Disisleri Bakani Hakan Fidan’in Endonezyali mevkidasi ile ikili görüsme gerçeklestirecegi belirtilen açiklamada, “Ikili ziyaret kapsaminda ise Sayin Bakanimizin Endonezyali mevkidasiyla görüsmesinde Türkiye-Endonezya iliskilerinin çesitli veçhelerinin ele alinmasi, bölgesel ve uluslararasi gelismeler hakkinda görüs alisverisinde bulunulmasi öngörülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA