Düzce Valisi Cevdet Atay Açiklamasi 'Son 25 Yilin En Fazla Yagisini Son 3 Günde Aldik'
Düzce Valisi Cevdet Atay, saganak yagis sebebiyle tasan Efteni Gölü’nün sulari ile dolan Içmeler köyünde incelmelerde bulundu. Atay, “Son 25 yilin en fazla yagisini son 3 günde aldik. Hasanlar Barajinin normal kapasitesi 35 milyon metreküpken 86 milyon metreküpe kadar çikti. Su anda baraj 70-75 milyon metreküp civarinda yani yüzde yüzünün üzerinde” dedi.

"Son 25 yilin en fazla yagisini son 3 günde aldik"
Evlerini su basan vatandaslarin zararlarini gidereceklerini ifade eden Düzce Valisi Cevdet Atay, “Burasi Efteni Gölü’nün etrafi ayni zamanda Melen Çayi’nin ve Efteni Gölü’nün havzasi. Son 3 gündür ilimizde ciddi yagislar meydana geldi. Son 25 yilin en fazla yagisini son 3 günde aldik. Hasanlar Barajinin normal kapasitesi 35 milyon metreküpken 86 milyon metreküpe kadar çikti. Su anda baraj 70- 75 milyon metreküp civarinda yani yüzde yüzünün üzerinde. dolasiyla dogrusal alandan su kendini tahliye etmekte. O suyun tamami bu bölgeden geçiyor. Gelip burada birlesiyor buradan denize dökülmek üzere devam ediyor” dedi.
"Hayvan telefi olmadi"
Geçen yil da ayni problemin yasandigi bu sebeple önceden hazirlandiklarini söyleyen Vali Atay, “Geçen yil burayla ilgili DSI’deki arkadaslarimiz bir çalisma yaptilar. Melen’in etrafini yükseltip tasmayi engellemek üzere. Bu proje bazi nedenlerden dolayi 3-5 ay sarkti, aslinda sansizligimiz bu. Buradaki vatandaslarimdan Allah razi olsun. Onlarin da durumlarini biliyoruz onlarin da yanindayiz arkadaslarimiz zarar tespitini yapiyor. Geçen sene ayni havzada baya hayvan telefimiz olmustu. Büyükbas hayvan burada mandacilik söz konusu ama bu sene zamaninda tedbirlerimizi aldik. Bu hayvanlari zamaninda baska yerlere tahliye ettik. Dolayisiyla hayvan telefi olmadi. Bu senenin sonuna gelemden 4-5 ay içerisinde buradaki bu taskini önleyecek yapinin bitirilmesi konusunda gerekli talimat verildi, bende bu isin takipçisi olacagim” diye konustu.
