Vali Türker Öksüz, Onkoloji Servisi'nin Açilisini Yapti

Kars Valisi/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, Kars’ta saglik yatirimlari, saglik hizmetlerinin sunumu anlaminda önemli bir gün yasandigini belirtti.

Vali Türker Öksüz, Onkoloji Servisi'nin Açilisini Yapti
Öksüz, Kars’i saglik açisindan bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Öksüz, Onkoloji ve Medikal Onkoloji Servisi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte hastalarin disariya gitmeden kendi sehirlerinde sifa bulacagini söyledi.



Kafkas Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Merkezi’nde faaliyete geçen Onkolojisi ve Medikal Onkoloji Servisi’nin açilisina katildi.

Onkolojisi ve Medikal Onkoloji Servisi’nin açilisini AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin ile ve protokol üyeleriyle birlikte yapan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, gazetecilere yaptigi açiklamada, “Bugün ilimizin saglik yatirimlari anlaminda ve saglik hizmetlerinin sunumu anlaminda önemli bir günü yasiyoruz. Çünkü Radyasyon ve Medikal Onkoloji çok önemli bir birim ve bugün onun üniversite hastanemiz bünyesinde açilisini yapmis olacagiz” dedi.

“Hastalarimiz Kars’ta sifa bulacak”

Onkoloji ve Medikal Onkoloji Bölümü’nün faaliyete geçmesiyle birlikte hastalarin Kars’ta sifa bulacagini ifade eden Öksüz, “Biz her seyden önce sehrimizi saglik açisindan bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Mevcut devlet hastanemiz, üniversite hastanemiz ve yeni yapilacak olan ve yapimina baslanan Bölge Hastanemiz ile birlikte insallah saglik hizmetlerinde daha üst bir standarda geçmeyi hedefliyoruz. Insallah bunu basaracagiz ve hakikaten disaridan hastalarin geldigi ama disariya hasta sevkinin çok az oldugu, hastalarimizin bu sehirde sifa buldugu bir duruma gelmeyi arzu ediyoruz” diye konustu.

“Hastalarimiz baska sehirlerde magduriyet yasamayacak”

Onkoloji ve Medikal Onkoloji Servisi’nin hayat geçmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Türker Öksüz, “Tabi kanser hastaligi en önemli hastaliklardan birisi, maalesef her yil önemli sayida insanimizi kanser hastaligindan yitiriyoruz. Dolayisiyla erken teshis, tedavi elbette çok önemli insallah burada radyasyon ve medikal onkoloji bölümünün açilmasiyla birlikte bu anlamda önemli bir adimi atmis bulunacagiz. Artik hastalarimiz maddi ve manevi yönden diger sehirlerde tedavi olarak bir magduriyet yasamayacaklar. Sehrimizde sifa bulacaklar. Ve disariya gidisleri de bu sekilde önlemis olacagiz. Tabi emek veren önceki milletvekillerimize tesekkür ediyoruz. Daha önce il baskanimiz simdi milletvekilimiz Adem Çalkin, önemli destek verdiler gayret ettiler. Hizmetin buraya gelmesine sebep oldular. Rektörümüz ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Vali Türker Öksüz ve beraberindekiler daha sonra açilisi yapilan onkoloji bölümünü gezdi. Öksüz, Onkoloji ve Medikal Onkoloji Servisi’nde görevli doktorlardan bölüm hakkinda bilgi aldi. Öksüz, daha sonra hastaneden ayrildi.
Kaynak: İHA