Vali Ersin Yazici Açiklamasi 'Kadinlari Her Alanda Desteklemeye Devam Edecegiz'

Antalya Valisi Ersin Yazici Kadinlarin Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Antalya Pazarlama Agi Toplantisi’na katildi. Yazici, “Kadinlarin üretimden pazarlamaya her alanda öncü olmasini destekliyoruz” dedi.

Vali Ersin Yazici Açiklamasi 'Kadinlari Her Alanda Desteklemeye Devam Edecegiz'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan yürütülen toplantiya, Vali Ersin Yazici’nin yani sira Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Kadinin Statüsü Genel Müdürü Güler Ustaoglu, Aile Ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Abdullah Çaliskan, Tarim ve Orman Il Müdürü Gökhan Karaca, Ticaret Il Müdürü Halil Özsahan, ve Kadin Kooperatiflerine üye kadinlar katildi.



“Ilimizde 42 tane kadin kooperatifimiz var”

Vali Yazici Antalya’da Kadin Kooperatiflerine sahip çiktiklarini vurgulayarak; “Kadinlarin üretimden pazarlamaya her alanda öncü olmasini destekliyoruz. Bizler Kadin Kooperatiflerine destek olmaya onlarin moral ve motivasyonlarini artirmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ticaret Bakanligimizin sagladigi imkânlar kadin kooperatiflerini ayakta tutmaya ve sayilarini çogaltmaya yardimci oluyor. Su an ilimizde 42 tane kadin kooperatifimiz var. Bu kooperatiflerimizin yasamlarini saglikli bir sekilde sürdürebilmesi için Tarim Bakanligi, Ticaret Bakanligi, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ve Valilik imkânlariyla da yanlarinda oldugumuzu göstermeye gayret ediyoruz. Içinizde de buradaki kooperatiflerimizden arkadaslarimiz var. Onlar bizim bulunmadigimiz alanlarda destek olup olmadigimizi zaten misafirlere de söyleyecektir. Zaman zaman kadin kooperatifleriyle bir araya geldim ya da beni ziyarete gelenler oldu. Sahip çikmaya çalistik, çalisiyorum. Belediyelerimizin sizlere yardimci olmasini israrla ve inatla söylüyorum” dedi.



“Sizi destekleyip yaninizda olacagiz”

Günümüzde üretilen üründen çok pazarlamanin önem kazandigini vurgulayan Vali Yazici; “Pazarlama çok zor bir is. Artik öyle bir devre geldik ki ne ürettiginizin bir önemi kalmamaya basladi.

Pazarlayamiyorsaniz, ürettiginiz ürünün hiçbir önemi yok. Sadece kooperatifler için söylemiyorum. Çok kaliteli bir ürün yaptiginizda iyi tanitamiyor, pazarlayamiyorsaniz piyasada hâlihazirda ürettiginiz ürün varsa sizin onlari ekarte edip yerine geçmeniz çok da kolay degil. Ama yerel ölçekte bizler tüm samimiyetimizle gayret edecegiz. Sizi destekleyip, sizin yaninizda oldugumuzu göstermek adina her türlü faaliyette bulunuyorum. Sunu biliyorum ki kadinin elinin degdigi her sey güzellesir. Dolayisiyla sizin elinizin degdigi her alan güzeldir” ifadelerini kullandi.

“Kadinlarimiz hayatin her alaninda olmali”

Valiligin görev taniminin içinde fakruzaruret içerisinde bulunan insanlara yardimci olmanin ilk sartlarindan biri oldugunu söyleyen Vali Yazici; “Bu benim en temel görevlerimden biri. Özellikle ekonomik durumu kötü olan ailelerin, kadinlari evin bütün yükünü omuzluyor. Ne yazik ki bu bir gerçek, erkekler o sorumlulugu çok fazla omuzlanmiyor. Annenin sahiplenme duygusu yüzünden belki de bütün sorumluluk annede oluyor. Bizler Aile Bakanligi olarak Sosyal Yardimlasma olarak onlara destek vermeye çalisiyoruz. Ama o hanimefendilerin birçogundan sunu duyuyorum. Biz de bir seyler üretsek bize destek olsaniz, biz kendimizi daha iyi hissedecegiz diyorlar. Sürekli yardimlarla geçinmenin onlari rahatsiz ettigini söylüyorlar. Kadinlarimizin güçlü ve dimdik olmasini istiyoruz. Suna inaniyorum kadin dimdik ayaktaysa aile de dimdik ayaktadir. Kadinlarimiz güçlü olmali. Kadinlarimiz hayatimizin her alaninda olmali. Elinizin degdigi her sey güzellesiyor bu güzellikleri olusturmaya devam edin. Bizler devlet olarak elimizden gelen destegi vermeye gayret edecegiz. Bunun sözünü veriyoruz. Allah yar ve yardimciniz olsun. Kolayliklar diliyorum” seklinde konustu.

Kadin kooperatiflerine iliskin örnek teskil eden uygulamalarin tanitildigi toplantinin sonunda kadin kooperatifleri tarafindan yürütülen çalismalar hakkinda sunum yapildi.
Kaynak: İHA