Toka Ile Kapilarini Açtiklari Evleri Soyuyorlardi...Aile Görünümlü Hirsizlar Ve Aranan Kisilere Safak Operasyonu

Bursa’da ev, isyeri ve motosiklet hirsizliklari üzerine harekete geçen Asayis Sube Müdürlügü ekipleri safak vakti Temizlik 1 operasyonunda 25’i aranan 4’ü bayan 41 kisiyi gözaltina aldi. Aile görünümlü kadin hirsizlarin toka ve maymuncukla açtiklari evleri soyduklari, diger hirsizlarin da yaz mevsimiyle birlikte motosiklet ve isyerlerinden çelik kasa çaldiklari ortaya çikti. Operasyonda 16 hirsizin yani sira agir suçlardan aranan 25 kisi de gözaltina alindi. Özel harekat polisi zanlilari koç basi ile kapilari kirarak gözaltina aldi. Hirsizlik anlarinin da güvenlik kameralari ortaya çikti.

Toka Ile Kapilarini Açtiklari Evleri Soyuyorlardi...Aile Görünümlü Hirsizlar Ve Aranan Kisilere Safak Operasyonu
Bursa Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri Cumhuriyet Bassavciligi’ndan aldiklari izinle safak vakti Temizlik 1 operasyonuna start verdi.

Asayis Sube Müdürlügü koordinesinde, aranan sahislar, gasp, yaralama, ve hirsizlik suçlarindan aranan süphelilerin yakalanmasina yönelik 46 adrese es zamanli operasyon düzenlendi.

Sabah saatlerinde gerçeklesen operasyona Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Sube Müdürlügü ekipleri de destek verirken operasyona yaklasik 500 polis katildi.

Koçbasi kullanarak adreslere giren ekipler 25’i aranan ve 41 kisiyi gözaltina aldi.

Özellikle 4 kadin hirsizin son zamanlarda aile görünümlü olarak mahallelerde dolastiklari, dis kapisini açtirdiklari apartman dairelerine girip kimsenin olmadigini tespit ettikleri daireleri soyduklari bildirildi.

Kadin hirsizlar güvenlik kamerasina da an be an yansidi. Zanlilarin toka ya da maymuncukla daire kapilarini rahatlikla açtiklari belirtilti.

Öte yandan toplam 2,5 milyon lira degerinde çelik kasa, motosiklet ve isyeri hirsizligina karisan 12 kisi de gözaltina alindi.

Aranan 25 kisinin de safak vakti evlerinde yakalanmasiyla gözalti sayisi 41’e yükseldi.

Gözaltina alinan süpheliler Asayis Sube Müdürlügü’ne götürüldü.

Sahislarin sorgusunun ardindan adliyeye sevk edilecegi ögrenidl

Emniyet yetkilileri hirsizlik olaylarina karsi vatandaslari ikaz ederek, "Bulundugunuz semtte süpheli görülen kisileri mutlaka ihbar edin. Aile görünümlü 2 ya da 3 kisi dolasan süpheli kadinlara apartman dis kapisini açmayin. Bulundugunuz mekanlara güvenlik kamerasi taktirin. Motosiklet ya da bisikletlerinizi mutlaka kapali mekanlarda tutmaya çalisin. Ayrica yaz mevsimi ile birlikte dairelerinizin camini gece yarisi açik birakmayin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA