Meram'in Bilim Festivali Bilfest Gelecegin Bilim Insanlarini Bulusturdu

Meram Gelisim Akademisi (MEGA) çatisi altinda gerçeklestirilen bilim festivali Bilfest’in ikincisi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapildi. Konya’nin merkez Meram ilçesinde bulunan 46 ilkokul ve 11 anaokulundan toplam 113 ögrencinin 57 projesinin sergilendigi festival renkli görüntülere sahne oldu.

Meram'in Bilim Festivali Bilfest Gelecegin Bilim Insanlarini Bulusturdu
Meram Belediyesi ile Meram Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ödüllü projesi MEGA’nin bilim festivali Bilfest 2 Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde basladi.

46 Ilkokul ve 11 anaokulundan toplam 113 ögrencinin; Doga Bilimleri, Robotik Kodlama, Mühendislik ve Teknoloji Alanlari, Tibbi Bilimler, Tarimsal Bilimler, Deneysel Çalismalar, Etkilesimli Uygulamalar temalarinda 57 projeyi sergiledikleri festival renkli görüntülere sahne oldu.

“Yeni Selçuk Bayraktarlarin buralardan çikacagina inancim tamdir”

Bu yil ikincisi gerçeklestirilen festivale, okullarinda yapilan proje yarismalarinda birinci olan ögrenciler seçildi. Her okuldan bir danisman ögretmenin de katildigi festivalin açilisina Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Konya Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, Meram Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Koca, Memur-Sen Konya Il Temsilcisi Nazif Karlier, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Festivalin açilisi öncesinde kisa bir açiklama yapan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, bilim ve ahlaki öne çikarma hedefiyle yola çikan Yeni Nesil Egitim projesi MEGA’nin çocuklara ve gençlere tüm hiziyla katki sunmaya devam ettigini belirtti.

Yeni nesle, yeni nesil yöntemlerle egitim vermek amaciyla baslattiklari bu projeden yeni Selçuk Bayraktarlarin çikacagina yürekten inandigini kaydeden Baskan Kavus, “Bu hafta sadece burada degil pek çok okulumuzda buna benzer etkinlikler gerçeklestirildi.

Içlerinden kendilerini gelistiren çocuklarimiz olacak, bizler de buna vesile olacagiz” diye konustu.



Meram Belediyesi ve Baskan Kavus, egitimde degerli etkinliklere öncülük ediyor

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus’a degerli ev sahipliginden dolayi tesekkür eden Memur-Sen Konya Il Temsilcisi Nazif Karlier de gelisen dünyada Türkiye’nin yildizlastigi bu dönemde Meram Belediyesinin böyle güzel ve önemli etkinliklerde öncülük yapmasindan dolayi duydugu mutlulugu ve memnuniyeti dile getirdi. Karlier, festivale katilan tüm ögretmen ve ögrencilerle, desteklerinden dolayi ailelere tesekkür etti, serginin hayirli olmasi temennisinde bulundu. MEGA’nin ögrencilerin egitimi ve akademik basarisina odaklanmis bir proje oldugunu belirten Konya Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit de, projenin çok degerli bir çalisma oldugunu bir kez daha görmüs olmaktan duydugu mutlulugu ifade ederek, “MEGA ile tüm ögrencilere gerekse bu festival ile bilim aski tasiyan ögrencilere bu etkinligi düzenleyerek katki sunan Meram Belediyesi ve Baskani Kavus’a tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Serginin açilisinin ardindan protokol, stantlari tek tek ziyaret ederek çalismalarinin detaylari hakkinda ögrencilerden ve danisman ögretmenlerden bilgi aldilar.
Kaynak: İHA