Kiraz Festivali'nde Tarihi Kortej Açiklamasi On Binler Caddeyi Doldurdu

Tekirdag’da 57’ncisi düzenlenen Uluslararasi Kiraz Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu. Yabanci ülke temsilcileri ve Tekirdag halkinin katildigi kortejde on binlerce kisi festival bandosu esliginde cadde boyunca yürüdü. O anlar dron ile havadan görüntülendi.

Kiraz Festivali'nde Tarihi Kortej Açiklamasi On Binler Caddeyi Doldurdu
Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde her yil geleneksel olarak düzenlenen Uluslararasi Tekirdag Kiraz Festivali, bu yil 57’ncisi ile dopdolu bir programa sahne oldu. Birçok ülkeden Kiraz Festivali için Tekirdag’a gelen misafirler ve Tekirdag halkinin katilimiyla düzenlenen festival korteji Köprübasi mevkiinden baslayarak sahil dolgu alanina kadar devam etti. Festival bandosunun müzikleri esliginde Tarihi Tekirdag Valiligi önüne kadar ilerleyen kortej, burada festival atesini yakti.

Burada bir konusma yapan Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, “Festivalimizin sehrimize, milletimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Dört gün sürecek bu güzel etkinlik, yaklasik 2.5 - 3 milyon misafirimizin olacagi güzel bir organizasyon. Bu organizasyonda emegi geçen bütün çalisma arkadaslarimiza, sehrimizin bütün bürokratlarina tesekkür ediyorum. Gerçekten Süleymanpasa’nin, Tekirdag’in tanitimiyla alakali el birligi ile yapilmis muazzam bir çalisma. Elbette eksikliklerimiz olabilir. Ama elbirligi ile Süleymanpasa’da yasayan 215 bin hemsehrimizle, Tekirdag’da yasayan 1.2 milyon hemsehrimizle birlikte her zorlugun altindan kalktigimiz gibi insallah bunun da altindan kalkacagiz. Su gördügünüz kortejdeki yaklasik 40 bin kisilik kalabalik bu büyük milletin birlik ve beraberligin en büyük göstergesidir. Ben sizleri Allah için çok seviyorum, bu milletin bir ferdi olmaktan bir kere daha gurur duydum. Her seyin gönlünüzce oldugu güzel bir festival olmasini diliyor, sizleri sevgiyle, saygiyla, muhabbetle selamliyorum” dedi.

Festival atesini yaktiktan sonra ellerindeki mesaleler ile sahil dolgu alanina yürüyen vatandaslar gece boyu sürecek Fatma Turgut ve Ferhat Göçer konserinde eglenmek için konser alaninda yerlerini aldilar.
Kaynak: İHA