Karavanlari Ile Dünya Turuna Çikan Fransiz Aile Meke Gölü'nde Kamp Yapti

Karavanlari ile 1 yil boyunca dünyaya gezecek olan Fransiz aile, geldikleri Türkiye’de Konya’nin Karapinar ilçesinde kus bakisi görünümü dolayisiyla "dünyanin nazar boncugu" olarak adlandirilan Meke Gölü’nde kamp yapti.

Karavanlari Ile Dünya Turuna Çikan Fransiz Aile Meke Gölü'nde Kamp Yapti
Karavanlari ile dünya turuna çikan Fransiz Stany Bovlifard esi Marion ile çocuklari Gaia ve Iris ile birlikte rotalarinda bulunan Türkiye’ye 3 ay öne geldi. Ülkenin bir çok sehrini dolasan Fransiz ailenin son duragi Konya’nin Karapinar ilçesi oldu. Fransiz aile, kus bakisi görünümü dolayisiyla "dünyanin nazar boncugu" olarak adlandirilan Meke Gölü’nde kamp yapti. Meke Gölü kenarinda karavanlari ile kamp yapan aile gün batimini ve günesin batisini izleyip yürüyüs yapti.

Türk insanin son derece misafir oldugunu belirten Stany Bovlifard, “Bir süre daha Türkiye’de kalip daha sonra diger ülkelere gidecegiz. Meke Gölü’nün durumuna çok üzüldük. Gölün kurumasi insanlik için tedirginlik olusturuyor. Aslinda tüm dünyada bu kuraklik ve çevre sorunlari var. Insanlarin daha ciddi tedbirler almasi gerekir. Buna ragmen burada güzel bir kamp gerçeklestirdik” dedi.

Kaynak: İHA