Dalis Elbisesi Gümrüge Takilan Milli Sporcu Sahika'ya Bakanliktan Yardim

Dalis elbiseleri gümrük vergisine takilan Serbest Dalis Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Sahika Ercümen’e Ticaret Bakanligi tarafindan yardimci olundu.

Dalislarda kullanabilmesi için yurt disindan bir sponsor tarafindan Serbest Dalis Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Sahika Ercümen’e gönderilen dalis elbiseleri gümrük vergisine takildi. Ticaret Bakanligi ile iletisime geçen Milli Sporcu Sahika Ercümen, yasadigini sorunun bakanliktan tarafindan çözülecegini sosyal medya hesabindan paylasti.

“Dünyadaki hiç bir rakibim bunlarla ugrasmiyor”

Yurt disindan antrenmanlarda kullanabilmesi için gönderilen dalis elbiselerinin gümrük vergisine takildigini sosyal medya hesabindan duyuran Sahika Ercümen, “Evet yine bir gümrük vakasi. Dalislarda kullanmam için sponsorumun ücretsiz gönderdigi, üzerime göre dikilmis dalis elbiseleri yine gümrüge takildi. Biliyorsunuz geçenlerde 40 bin TL üzeri vergi çikmisti. Simdi ne çikacak bilmiyorum, bu yüzden geri iade edebilirim. Maalesef yarismalarda ve antrenmanlarda giyecegim elbiseleri teslim alamayip eksik malzemeler ile antrenman yapacagim. Uzun zamandir gerekli yerlerde iletisimdeyim, Milli sporcu belgemi vs. sundum fakat bir gelisme olmadi. Buna karar veren kisiler, umarim milli sporcu olarak maddi manevi beni çok yordugunuzun, sayenizde antrenmanlarimdan geri kaldigimin farkindasinizdir. Dünyadaki hiç bir rakibim bunlarla ugrasmiyor, bilin istedim” ifadelerine yer verdi.

Sahika’dan bakanliga tesekkür

Gümrükler Genel Müdürlügü tarafindan karsilastigi sorunun çözülecegini sosyal medya hesabindan duyuran Sahika Ercümen, “Gümrükler Genel Müdürlügü, müsteride kullandiklari malzemelerle ilgili iletisim geçti, yardimci olacaklarini söylediler, tesekkür ederim. Ayrica benim gibi baska sporcularin maruz kaldiklari istismar için rica ve dileklerimi paylastim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA