Bolu'da 3 Afet Dernegi Kuruldu, Derneklere Malzeme Temini Için 3 Milyon Lira Hibe Edildi

Bolu Valiligi öncülügünde Il Saglik Müdürlügü’nün koordinasyonunda Bolu Saglik Afet Arama Kurtarma Dernegi (SAK) kuruldu. SAK derneginin beraberinde kurulan 3 dernege, muhtemel depremlerde kullanilacak araç gereçler temin edilmek için Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan 3 milyon TL hibe dernege verildi.

Bolu'da 3 Afet Dernegi Kuruldu, Derneklere Malzeme Temini Için 3 Milyon Lira Hibe Edildi
Deprem bölgesinde bulunan Bolu’da, Bolu Valiligi öncülügünde, Bolu Saglik Afet Arama Kurtarma Dernegi kuruldu. Il Saglik Müdürlügü’nün koordinasyonunda faaliyet gösterecek olan dernek, Proje Koordinatörü, Dernek Kurucu Baskani Ugur Okur ve Dernek Baskani Nihal Davarcioglu öncülügünde saglik alaninda afet durumlarinda arama ve kurtarma faaliyetlerini yürütmeyi hedefliyor. SAK derneginin beraberinde kurulan Bolu Egitim Arama Kurtarma ve Bolu Adalet Teskilati Arama Kurtarma dernegine, muhtemel depremlerde kullanilacak araç gereçler temin edilmek için Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan 3 Milyon TL hibe dernege verildi.

Dernegin proje tanitim ve sertifika töreni düzenlendi.

Dernek, afet durumlarinda saglik hizmetlerinin etkin ve hizli bir sekilde sunulabilmesi gayesiyle faaliyet gösterecek. Üyeleri, afetlerde arama, kurtarma ve saglik hizmetlerinde görev alacak sekilde egitimlerini tamamladi ve yaklasik 250 üye ve gönüllü egitimlerini tamamladiklari için sertifikalarini aldi.

Bolu Valisi Kiliç, yaptigi açiklamada dernegin kurulusunun bölgenin afetlere hazirlikli olmasina katki saglayacagini ifade ederek, “Arama kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli oldugu son yasanan depremlerle ortaya çikmistir. Arama kurtarma faaliyetlerinin koordineli bir sekilde yapilmasi da bir o kadar önemlidir. Bunlarin yaninda bina güvenligi, binalarin güçlendirmelerinin yapilmasi, devletimizin verdigi destek ile kentsel dönüsüm vb. konular çok önemlidir. Bu çerçevede biz de Bolu olarak muhtemel afet durumlarina hazirlikli olmak için Valiligimiz koordinesinde kamu kurumlarimiz ve STK lar ile arama kurtarma dernekleri kurduk. Içisleri Bakanligimiz Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü’nden 3 dernegimiz için malzeme alimi noktasinda 3 milyon TL, yeni kurulan bir dernegimiz için 750 bin TL destek alinmistir. Ayrica valiligimiz koordinesinde baslatilan yardim kampanyasina hayirseverlerimizin destegi ile toplanan 600 bin TL yine kurulan derneklerimize malzeme alimi için kullanilacaktir. Biz Bolu olarak afetlere hazir olmak için derneklerimizi kuruyor ve ekiplerimizi hem egitim anlaminda hem de ekipman anlaminda hazir hale getiriyoruz. Bolu olarak arama kurtarma ekiplerimizi kurarak muhtemel afetlerde bu ekiplerimizle birlikte güçlü bir sekilde yer alacagiz” dedi.

Kaynak: İHA