Bakan Yerlikaya Duyurdu Açiklamasi Uluslararasi Oto Kaçakçilarina Yönelik 'Fren' Operasyonunda 12 Gözalti

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, uluslararasi oto kaçakçilarina yönelik icra edilen ‘Fren’ operasyonunda aralarinda yabanci sahislarinda bulundugu 12 süphelinin yakalandigi ve operasyonun devam ettigini bildirdi.

Bakan Yerlikaya Duyurdu Açiklamasi Uluslararasi Oto Kaçakçilarina Yönelik 'Fren' Operasyonunda 12 Gözalti
Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligi, yurda geçici ithalat için getirilen araçlari üçüncü sahislarin kullanima birakan, söz konusu araçlari parçalayip yurt içinde satisini yapan ve kanuna aykiri tescil yaparak vergi kaçiran sebekeyi tespit etti. Tespitler çerçevesinde Türkiye’ye yurt disindan araç getiren yabanci uyruklu kuryelerin de oldugu belirlendi. Yaklasik bir buçuk sene süren teknik ve fiziki takibin ardindan Konya merkezli Edirne, Kocaeli, Istanbul, Tekirdag, Eskisehir, Samsun, Hatay, Ankara, Antalya’da icra edilen es zamanli ‘Firen’ isimli operasyonda 12 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. 29’u Türk, 7’si yabanci uyruklu sebekenin kalan firarilerine yönelik yakalama çalismalarinin ise devam ettigi aktarildi.

4 yilda getirdikleri 115 araçtan 240 milyon lira haksiz kazanç elde etmisler

Söz konusu suç grubunun 2018-2022 yillari arasinda turistik kolayliklar kapsaminda toplam piyasa degeri 240 milyon lira oldugu degerlendirilen 115 tasiti Türkiye’ye getirdikleri aktarildi. Operasyonlar su ana kadar ise 15 adet çekici, 5 adet otomobil, 15 adet dorse ve çok sayida ruhsat, change isleminde kullanilan numaratör ve sase levhasinin ele geçirildigi bildirildi.

Bakan Yerlikaya’dan tebrik

Operasyonla ilgili sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulunan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “Uluslararasi oto kaçakçilarina ‘Fren’ operasyonu. Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligimizin 1,5 yildir sürdürdügü titiz çalismalar; Konya Cumhuriyet Bassavciligi’nin 10 ilde yürüttügü sorusturmalar kapsaminda 12 sahis ve çok sayida araç yakalandi. Operasyon devam ediyor. Kahraman polislerimiz, Rabbim yardimciniz olsun, ayaginiza tas degdirmesin” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA