Avrupa'nin En Çok Tercih Edilen Hava Yolu Sirketlerinden Easyjet Istanbul Havalimani Uçuslarina Basladi

Avrupa’nin en çok tercih edilen hava yolu sirketlerinden biri olan EasyJet, IGA Istanbul Havalimani’na ilk uçusunu yapti. Ingiltere’nin Manchester sehrinden kalkan EasyJet uçaginin ekibi ve yolculari IGA Istanbul Havalimani dis hatlar terminalinde törenle karsilandi.

Avrupa'nin En Çok Tercih Edilen Hava Yolu Sirketlerinden Easyjet Istanbul Havalimani Uçuslarina Basladi
Ingiltere merkezli düsük maliyetli hava yolu sirketi EasyJet, IGA Istanbul Havalimani uçuslarina bugün itibariyle basladi.

Hava yolu sirketi, IGA Istanbul Havalimani’na ilk uçusunu Manchester Havalimani’ndan düzenledi.

EasyJet kabin ekibi ve yolculari, IGA Istanbul Havalimani dis hatlar terminalinde törenle karsilandi. IGA Istanbul Havalimani’nin ev sahibi oldugu etkinlikte kabin ekibine çiçek takdim edilirken yetkililer tarafindan kurdele kesim töreni gerçeklestirildi.

EasyJet’in Manchester-Istanbul seferleri pazartesi ve cuma günleri olmak üzere haftada iki kez Airbus A320 tipi yolcu uçaklariyla yapilacak.

EasyJet’in Türkiye aginda Istanbul’un yani sira Bodrum, Antalya, Dalaman ve Izmir yer aliyor. EasyJet’in uçuslarina baslamasiyla birlikte, IGA Istanbul Havalimani’nda toplam havayolu sayisinin 90’a ulasmis oldu. Havalimani, tüm fazlari tamamlandiginda yillik 200 milyon yolcu kapasitesine ulasarak, 300’den fazla destinasyona da uçus imkani sunacak. Faaliyetlerine 1995 yilinda baslayan EasyJet Birlesik Krallik’tan Avrupa’ya , Orta Dogu ve Kuzey Afrika’ya kadar 135’ten fazla varis noktasina hizmet veriyor.
Kaynak: İHA