Akbank YKB Suzan Sabanci Dinçer Açiklamasi 'Türkiye, Uluslararasi Tecrübeye Sahip Bir Ekonomi Yönetimiyle Yola Çikiyor'

Yeni ekonomi yönetimini degerlendiren Akbank Yönetim Kurulu Baskani Suzan Sabanci Dinçer, Türkiye’nin, 2023 genel seçimlerini takiben yeni dönemde finansal piyasalara güven verecek, uluslararasi tecrübeye sahip bir ekonomi yönetimiyle yola çiktigini kaydetti.

Akbank YKB Suzan Sabanci Dinçer Açiklamasi 'Türkiye, Uluslararasi Tecrübeye Sahip Bir Ekonomi Yönetimiyle Yola Çikiyor'


Yeni ekonomi yönetimine iliskin degerlendirmede bulunan Akbank Yönetim Kurulu Baskani Suzan Sabanci Dinçer, Türkiye’nin, 2023 genel seçimlerini takiben yeni dönemde finansal piyasalara güven verecek, uluslararasi tecrübeye sahip bir ekonomi yönetimiyle yola çiktiginin altini çizerek, "Yeni Hazine ve Maliye Bakanimiz Mehmet Simsek’in deneyimi ve geçmis dönemlerdeki basarilariyla bir kez daha ülkemize önemli katkilarda bulunacagina yürekten inaniyorum" dedi.



Suzan Sabanci Dinçer, "Yine ayni sekilde, uluslararasi alandaki taninirligi ve deneyimiyle, TCMB Baskani olarak atanan Dr. Hafize Gaye Erkan’in üstlendigi bu görevde basarili olacagina eminim. Kendisinin bu göreve gelen ilk kadin baskan olmasini ülkemiz adina çok degerli buluyorum. Bu önemli sorumluluk çerçevesinde uluslararasi görevini birakip ülkemize geri dönen Erkan’in yurtdisindaki parlak Türk gençleri için de ilham kaynagi olacagina inaniyorum" ifadelerini kullandi.

Ayni zamanda BDDK Baskanligi görevini Mehmet Ali Akben’den devralan Sahap Kavcioglu’nun geçmis dönemdeki tecrübeleriyle sektöre önemli katkilari olacagina emin oldugunu vurgulayan Suzan Sabanci Dinçer, "Akben’e de uzun yillardir sektörümüze verdigi kiymetli hizmetler dolayisiyla tesekkürlerimi sunarim. Yeni dönemin hayirli olmasini temenni ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA