Yasitlari Hikaye Kitabi Okurken Elif Ceylin Hikaye Kitabi Yazdi

Sivas’ta yasayan 3’ncü sinif ögrencisi Elif Ceylin Sari, okuma ve yazma hevesiyle görenlerin takdirini topluyor. 9 yasinda olmasina ragmen ilk kitabini çikaran Sari’nin hedefi ikinci kitabini çikarmak.

Yasitlari Hikaye Kitabi Okurken Elif Ceylin Hikaye Kitabi Yazdi
Sivas Sehit Ebubekir Ekinci Ilkokulu’nda 3’ncü sinifa giden Elif Ceylin Sari, Türkçe dersinde yazdigi hikayenin begenilmesi sonrasinda kitap yazmaya karar verdi. Ailesi ve ögretmenlerinin destegini alan Sari, 32 sayfalik hikaye kitabi yazdi. Günes ile Rüzgâr ismini verdigi kitabin düzenlemeleri ögretmenleri tarafindan yapilarak baskisi yapildi. Yasitlarina göre azmi ile dikkatleri üzerine toplayan Elif Ceylin Sari, ögretmenine meydan okuyarak çiktigi yolda yazar olma yolunda ilerliyor.

"Gönlümden geçenleri kitaba aktardim"

Arastirma yapmayi ve okumayi çok sevdigini söyleyen 9 yasindaki Elif Ceylin Sari, “Ögretmenim Türkçe dersinde küçük bir hikaye yazmamizi istemisti. Benim hikayemi de çok begenmisti. Kitap yazmaya ögretmenim tesvik etti. Benim aklima hikaye geldi, gönlümden geçenleri kitaba aktardim” dedi.



"Ileride yeni kitaplar yazmayi ve roman yazmayi planliyorum"

Kitabini erkek kardesine ithafen yazdigini belirten Sari, “Kitabimda Günes ve Rüzgâr adli iki kardesin ayri kalmasi ve Rüzgâr’in da sabretmeyi ögrenmesini konu aliyorum. Kitabimin adi Günes ile Rüzgâr ve 32 sayfadan olusuyor. Ailem seviniyor, çok mutlu oluyorlar. Benim hep arkamda durmaya çalisiyorlar, gurur duyuyorlar. Yeni bir kitaba basladim. Ileride yeni kitaplar yazmayi ve roman yazmayi planliyorum” diye konustu.



“Elif küçüklügünden bu yana kitaplara merakliydi"

Kizi ile gurur duydugunu belirten Elif Ceylin Sari’nin babasi Halil Ibrahim Sari, “Elif küçüklügünden bu yana kitaplara merakliydi. Ilkokula basladiginda okumayi ögrenmisti. Ögretmeninin de katkilariyla kendini gelistirdi. Ögretmeninin destegiyle böyle bir kitap yazmaya karar verdi. Bizde destek olduk bugünlere kadar geldi. Yasitlari hikâye kitabi okurken, Elif Ceylin hikâye kitabi çikartti. Bu da bizi çok onurlandirdi, gururlandirdi” ifadelerine yer verdi.

“Elif Ceylin bana meydan okudu”

Elif Ceylin’in kitap okuma sayisi olarak kendisini geçtigini ifade eden Sinif Ögretmeni Nurdan Atamtürk, “Ceylin 1’nci sinifta okumaya çok istekliydi. Beni de sürekli kitaplarla gördügü için kitap okumaya geçtikten sonra beni geçecegine dair meydan okudu. Kitap okuma sayisi olarak beni geçti. Ben kitap yazacagimi söyleyince Ceylin yine bana meydan okudu ve benden önce kitabini çikardi. Ögrencimle gurur duyuyorum. Her zaman Hayat Bilgi ve Türkçe derslerinde çok güzel ifadeler kullanmistir. Ben kendisine inaniyordum, inandigim gibi de oldu. Ceylin her kelimesi kendine ait olarak kitabini çikardi. Çok düzeltmeye de gerek yoktu. Sonra bunu bir matbaada basip dagittik” seklinde konustu.



Elif Ceylin’in yazdigi kitabi duydugunda tasarim ve baskisi için okul idaresi olarak harekete geçen Sehit Ebubekir Ekinci Ilkokulu Müdürü Vahdettin Polat ise konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Bu kitabin basilmasi için ögretmenimiz bize geldiginde ve destek olur musunuz dediginde tabi ki dedik. Küçük yasta çocuklarimizin yeteneginin kesfedilmesi onlarin ileride saglikli kariyerinin olmasi açisindan hem de ülkemize hizmet etmesi açisindan çok önemli bir faaliyet oldugunu söyledik. Bizde okul idaresi olarak kitabin çikarilmasinda, basilmasinda, dagitiminda elimizden gelen bütün destekleri verdik, vermeye de devam edecegiz. Insallah daha iyi noktalarda daha iyi kitaplar çikaracak ve ulusal ve uluslararasi ismini duyuracak bir yazar olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA