'Sarkilar Bizi Söyler Biz De Sarki Söyleriz' Projesi Kaynarca'da Hayat Buldu

Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan baslatilan "Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz" projesi Sakarya’nin Kaynarca ilçesinde hayat buldu.

'Sarkilar Bizi Söyler Biz De Sarki Söyleriz' Projesi Kaynarca'da Hayat Buldu
Kaynarca Belediyesi, Kaynarca Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Kaynarca Halk Egitim Merkezi koordinasyonunda Kaynarca Kültür Merkezi’nde "Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz" etkinligi gerçeklestirildi.

Türk müziginin gelecek nesillere aktarilmasi, Türkiye’nin her yerinde yasatilmasi ve sevdirilmesi amaçlanan konser vatandaslar tarafindan büyük begeni topladi. Konserde de seslendirilen eserlere coskuyla eslik eden izleyiciler gönüllerince eglendi. Konser için Karasu’dan geldigini belirten Cihan Göksal, “Kaynarca’ya, Karasu’dan misafir olarak geldik. Çok güzel bir program yapmislar, tebrik ediyoruz. Bence bu Kaynarca için çok iyi bir faaliyet. Bu faaliyetlerin sürekli olmasini arzu ediyoruz. Devamini da bekliyor biz burada olacagiz” derken Konseri dinlemeye gelen Nurcan Akkurt, “Güzel hazirlanilmisti, çok güzeldi konser. Her birini tebrik ediyorum. Bu etkinligi hayata geçiren Halk Egitim Müdürümüz ve Belediye Baskanimiz basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Bu tür etkinlikler daha çok olmali” diye konustu.



“Emegin karsiliginda güzel seyler ortaya çikti”

Konseri dinlemeye gelen Resai Girgin, “Halk Egitim Merkezi’nin düzenlemis oldugu bu geceye katildik. Her sey çok güzeldi, bir emek vardi. Ve bu emegin karsiliginda güzel seyler ortaya çikti. Burada daha güzel seyler de olabilir. Ayni belediyeler gibi, sosyal kurumlarin bu konulari desteklemesini istiyoruz” seklinde konustu.



“Koroyla ilk önce Kaynarca’nin Kurtulus Gününde bir konser verdik”

Proje hakkinda konusan Kaynarca Halk Egitim Merkezi Müdürü Ayhan Alikçi, “Bakanligimizca baslatilan ‘Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz’ projesi çerçevesinde Kaynarca’da bir sanat müzigi korosu olusturduk. Bu koromuzu ilk olusturdugumuzda Sündüz ve Yavuz Usta hocamizla birlikte yola çiktik. Hocalarimizla iki konser gerçeklestirdik. Bu konserlerden bir tanesi bütün Sakarya ilindeki Halk Egitim Merkezleri’nin olusturmus oldugu korolarla ilgili bir yarisma formatindaydi. Bu formatta basarili bir grafik çizince koronun bundan sonraki zamanlarda da devam etmesi için aramizda söz birligi yaptik. Bu sekilde Kaynarca Halk Egitim Merkezi olarak çalismalarimiza devam ettik. Ama ne üzücü ki yola çiktigimiz arkadaslarimizdan koro sefimiz Yavuz Usta’yi kaybettik. Daha sonraki çalismalarimiza Sündüz hocamizla devam etmeye basladik. Sündüz hocamizin önderliginde olusturdugumuz koroyla ilk önce Kaynarca’nin Kurtulus Gününde bir konser verdik. O konserden sonra da Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Etkinlikleri çerçevesinde bitis final programi olarak sanat müzigi konserini gerçeklestirdik. Kaynarca halkindan çok güzel geri dönüsler aldik. Herkes basarili buldugunu söylüyor” ifadelerini kullandi.

“Türk Sanat Müzigi Konseri aksamlarini Kaynarca halkimiz da begeniyle izliyor”

Kaynarca Belediyesi Genel Koordinatörü Sezgin Tutar, “’Sarkilar Bizi Söyler Biz de Sarki Söyleriz’ projesi çerçevesinde Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüz ile birlikte Kaynarca Belediyesi olarak ortaklasa bir Kaynarca Türk sanat Müzigi Korosu kurduk. Bu konuda ilkelerimiz tabii öncelikle yarisma modundaydi. Yarismayi tamamladiktan sonra düsündük hep beraber ve dedik ki biz bunu artik bundan böyle Kaynarca’da bir klasik koro Türk Sanat Müzigi korosu halinde devam ettirmeye kararini aldik. Simdilerde su ana kadar dört veya besinci konserimiz olmasi lazim. Sürekli Kaynarca’mizdaki etkinliklerin içerisinde yer alarak bu sekilde güzel Türk Sanat Müzigi Konseri aksamlarini Kaynarca halkimiz da begeniyle izliyor. Biz de o begeni karsisinda daha da cesaretlenerek her geçen gün kendimizi daha üst seviyelere tasimaya çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA