Orta Karadeniz'de Sel Afeti Açiklamasi Enerjisiz Köy Kalmadi

Orta Karadeniz’de yasanan sel afetinden 342 trafo, 171 köy ve 12 bin 376 kullanici etkilenirken, yapilan çalismalar sonucu enerjisiz bir köy kalmadigi açiklandi.

Orta Karadeniz'de Sel Afeti Açiklamasi Enerjisiz Köy Kalmadi
Samsun ve Sinop’ta meydana gelen yogun yagislar sonucunda olusan sel felaketi, Samsun’un Canik ilçesi ile Sinop’un Ayancik, Türkeli ve Erfelek ilçelerinde enerji kesintilerine neden oldu. Bu kesintiler sonucunda 342 trafo, 171 köy ve 12 bin 376 kullanici etkilendi. YEDAS, bölge halkinin güvenligi ve elektrik ihtiyacinin karsilanmasi konusunda büyük bir özveriyle çalisti.

YEDAS Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, konu hakkinda yaptigi açiklamada, sel felaketinin etkilerini en aza indirgemek ve elektrik dagitim hizmetlerini hizli bir sekilde saglamak için gereken tüm kaynaklari seferber ettiklerini belirtti.

Gece saatlerine kadar süren çalismalarla enerjisiz köy birakmama hedefine odaklandiklarini ifade eden Bilgi, ekiplerin, gece gündüz demeden sahada aktif bir sekilde görev yaptigini ve sel felaketinin yol açtigi zorluklara ragmen acil müdahale ve onarim çalismalarini hizla gerçeklestirerek bölge halkinin yasamini normale döndürme hedefine ulastiklarini vurguladi.

“Gece gündüz demeden özveri ile çalisiyoruz”

Ayrica, sel bölgesine hava ve kara yoluyla ulasim saglandigini belirten Genel Müdür Bilgi, bu sayede enerji kesintisine maruz kalan bölgelerdeki köylerin elektrik ihtiyaçlarina hizlica cevap verdiklerini aktardi. Enerjisiz köy kalmamasi için çalismalarin araliksiz devam ettigini ve sebeke yenileme ve bakim onarim çalismalarinin sürdügünü dile getirdi. Yapilan tüm çalismalar sonucunda enerjisiz bir köy birakilmadigini belirten Yunus Emre Bilgi, “YEDAS ve ilgili ekipler, halkin güvenligi ve yasam kalitesini en üst düzeyde tutmak için enerji kesintilerini en kisa sürede gidermeye yönelik kararlilikla çalismalarini sürdürdüler. Tüm kesinti ve arizalar giderilmis olup normal çalisma düzenine geçilmistir" dedi.

Bilgi, afetzedelere ’geçmis olsun’ dileklerini iletti ve çalismalarin sürecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA