MIT'ten Nefes Kesen Operasyon Açiklamasi Üst Düzey Yönetici Ve Beraberindekiler Etkisiz Hale Getirildi

Milli Istihbarat Teskilati (MIT), terör örgütü PKK/KCK’nin Irak’daki üst düzey yöneticilerinden ve gri listede aranan Sinan Dijvar kod adli Fehmi Ögmen, Mazlum Koçer kod adli Mehmet Salih Çakal ve Ararat Tolhildan kod adli Ahmed Muhammed Ali’yi etkisiz hale getirdi.

MIT'ten Nefes Kesen Operasyon Açiklamasi Üst Düzey Yönetici Ve Beraberindekiler Etkisiz Hale Getirildi
PKK/KCK’nin Irak alanindaki üst düzey yöneticilerinden ve gri listede aranan PKK/HPG sorumlularindan Sinan Dijvar kod adli Fehmi Ögmen, S. Resit Taburu Sorumlusu Mazlum Koçer kod adli Mehmet Salih Çakal ve Ararat Tolhildan kod adli Ahmed Muhammed Ali, Irak/Sülaymaniye-Çemçemal kirsalinda MIT tarafindan yürütülen nefes kesen bir operasyon ile etkisiz hale getirildi.

PKK’nin üst düzey isimlerini, kurdugu yerel istihbarat agi ile takip eden MIT, saha ajanlari vasitasiyla örgüt mensuplarinin gizlilik içerisinde kullandiklari bir alani tespit etti.

Sahadaki kaynaklarini belirli araliklarla bölgeye sevk eden ve alana dair detaylari ögrenen MIT, dikkat çekmemek adina bölgede bulunan ekibini de sik sik degistirdi. Bu baglamda kimi zaman bilinen istihbarat tekniklerinin de ötesine geçilerek, birbirinden tamamen habersiz ‘istihbarat sebekeleri’ kullanildi ve Fehmi Ögmen ile ekibinin faaliyetleri adim adim takip edildi.

Operasyon için en dogru an seçildi

Uzun süre boyunca yerel istihbarat agindaki ajanlarin kullanilmasiyla yeri ve konumu tespit edilen Sinan Dijvar kod adli Fehmi Ögmen, özellikle MIT’in nitelikli insan kaynaklarinin efektif kullanilmasi sonucu anbean takip edilerek operasyon için uygun sart ve kosullarin olusmasi beklenildi.

Örgütün komuta kademesine agir bir darbe indirmek amaciyla en uygun zamanda MIT’in dügmeye basmasi ile operasyon basari ile tamamlandi ve Sinan Dijvar kod adli Fehmi Ögmen, beraberinde bulunan S.Resit Taburu Sorumlusu Mazlum Koçer kod adli Mehmet Salih Çakal ve soförleri Ararat Tolhildan kod adli Ahmed Muhammed Ali ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Terör örgütüne 1993 yilinda katilarak yurtiçinde ve yurtdisinda uzun yillar faaliyet yürüten Fehmi Ögmen’in Türkiye’deki birçok eylemi bizzat organize eden örgüt yöneticilerinden biri oldugu belirlendi.
Kaynak: İHA