Konya Büyüksehir Filistinli Ailenin Israil Tarafindan Yikilan Evini Yeniden Insa Edecek

Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Israil askerleri tarafindan evi yikilan Filistinli aileye yeni bir ev insa edilmesi için El Halil Belediyesi ile protokol imzaladi.

Konya Büyüksehir Filistinli Ailenin Israil Tarafindan Yikilan Evini Yeniden Insa Edecek
Filistinli ailenin yikilan evinin yeniden insasiyla ilgili süreci baslatmak ve incelemelerde bulunmak üzere Filistin’in El Halil sehrini ziyaret eden Baskan Altay, El Halil Belediye Baskani Tayseer Abu Sneineh ile yikilan evin insasi için protokol imzaladi. Israil’in Filistinlilere karsi zulmünün devam ettigini kaydeden Baskan Altay, “Baskanligini yürüttügüm Türk Dünyasi Belediyeler Birligi araciligiyla Bati Seria’da ruhsatsiz oldugu gerekçesiyle Israil askerleri tarafindan evi yikilan Filistinli ailemizin evinin yeniden insasini gerçeklestirmek için harekete geçtik. Yapilan görüsmeler sonucunda El Halil Belediyemiz ve TDBB arasinda protokol imzaladik. Insallah Konya Büyüksehir Belediyesi olarak en kisa sürede evi tamamlayarak ailemizin magduriyetini gidermek istiyoruz. Türk Dünyasi Belediyeler Birligi ve Konya olarak Filistinli kardeslerimiz için üzerimize düseni yapmaya devam edecegiz” dedi.



Baskan Altay Filistin’de çesitli temaslarda bulundu

Filistin ziyareti çerçevesinde Türkiye’nin Kudüs Baskonsolosu Büyükelçi Ahmet Riza Demirer ile de bir araya gelen Baskan Altay, daha sonra El Halil Belediyesi’nde Konya’nin tecrübelerinden faydalanarak hayata geçirilen Akilli Trafik Yönetimi ve CBS merkezlerinde yürütülen çalismalari inceledi. Baskan Altay, Belediye Akademisi çalismalari çerçevesinde daha önce Konya Büyüksehir Itfaiyesi’nden egitim alan El Halil Belediyesi Itfaiyesi’nde görev yapan itfaiyecileri de ziyaret ederken, önünüzdeki dönemde bu egitimlerin devam etmesi noktasinda mutabik kalindi. Türkiye’de bulunmayan pek çok Osmanlica yazma eserin yer aldigi El Aksa Yazma Eserler Kütüphanesi’ni de ziyaret eden Baskan Altay, kütüphane ile ortak sergi yapilmasi için çalismalar baslatti.
Kaynak: İHA