Karamanli Ögrenciler Hazirladiklari Proje Ile Bölge 3'Sü Oldular

TÜBITAK tarafindan bu yil 17’ncisi düzenlenen 2204-B Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasinda Karaman’i temsil ederek bölge 3’sü olan Mümine Hatun Ortaokulu ögrencileri Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’i ziyaret etti.

Karamanli Ögrenciler Hazirladiklari Proje Ile Bölge 3'Sü Oldular
TÜBITAK tarafindan düzenlenen Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi çerçevesinde ülke genelinde 10 alanda toplam 14 bin 883 basvurudan bin 440 proje, yapilan jüri degerlendirmesi sonucunda yarismanin bölge asamasi proje degerlendirmelerine katilmaya hak kazandi. Akilli ön koltuk sistemi” projeleriyle Karaman’dan katilan Mümine Hatun Ortaokulu ögrencileri Sevim Sude Güzel, Sirin Çirak, Hayrunisa Basaran yapilan degerlendirme sonucunda bölge 3’sü oldu. Danisman Ögretmen Ibrahim Özdinç ile birlikte Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’i ziyaret eden ögrenciler mutluluklarini Il Müdürü Çaliskan ile paylasti. Ziyarette Danisman Ögretmen Ibrahim Özdinç, projeye iliskin Il Müdürü Mehmet Çaliskan’a bilgiler verdi.

Ibrahim Özdinç, “Günümüzde insanligin yasamis oldugu en büyük problem trafik sorunu ve yasanan kazalar. Yasanan trafik kazalarinin büyük çogunlugunun insan kaynakli olmasindan dolayi çagimiz dijital teknolojisi ile donatilmis akilli araçlar üretilmeye baslanmistir. Bu dogrultuda hazirlamis oldugumuz projemizin amaci, trafik yönetmeligindeki kurallara göre çocuklarin vücut agirliklarini ölçen ve ön koltukta oturup oturmamalarini kontrol etmeye olanak taniyan otomatik bir araç içi kontrol sistemi olusturarak sistemin uygulanabilirligini incelemektir" dedi.

Ögrencileri tebrik ederek konusmasina baslayan Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, TÜBITAK tarafindan düzenlenen proje yarismalarinin ögrencilerde var olan cevheri ortaya çikartan önemli organizasyonlar oldugunu söyledi.

Mehmet Çaliskan, “Trafik ve trafikte yasanan kazalar günümüzün en büyük sorunlarindan biri. Anne ve babalarin göz bebegi olan çocuklarini bu sorundan korumak ve yasanabilecek kazalarin önüne geçebilmek için sürekli bir arayis içinde oldugunu söyleyebilirim. Sizlerin ortaya koymus oldugu bu proje eminim ki gelecek için bir mihenk tasi olacaktir. Sizleri elde ettiginiz basaridan dolayi tebrik ediyor, bu basarida emegi olan sizlerin yetismesinde büyük emekleri olan ailelerinize, okul idarecilerinize ve ögretmenlerinize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ziyaret Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’in basarili ögrencilere ödül vermesi ve günün anisina çekilen fotograflarla sona erdi.
Kaynak: İHA