Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi '28 Bin 62 Kahraman Polisimizin Atama Ve Yer Degistirme Islemleri Sonuçlandi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 2023 yili Genel Atama islemlerinde personelin moral ve motivasyonunu artiracak detaylarin düsünüldügünü belirterek “28 bin 62 kahraman polisimizin atama ve yer degistirme islemleri sonuçlandi” dedi.

Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi '28 Bin 62 Kahraman Polisimizin Atama Ve Yer Degistirme Islemleri Sonuçlandi'


Içisleri Bakani Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan 2023 yili Genel Atama çalismalarinin sonuçlandigini duyurdu. Emniyet Teskilati içerisinde moral ve motivasyonun artirilmasina yönelik personelin birinci ve ikinci tercihlerine yüksek oranda atandiklarini dile getiren Bakan Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlügümüzce 2023 yili Genel Atama çalismalari çerçevesinde 28 bin 62 kahraman polisimizin atama ve yer degistirme islemleri, personelimizin moral ve motivasyonunu artiracak tüm detaylar düsünülerek sonuçlandi. Emniyet Teskilatimizda verimliligin ve personel memnuniyetinin saglanmasina yönelik, bu yilki genel atamalarda polislerimizin yüzde 82’si birinci ve ikinci tercihlerine atandilar” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen personelin tayin islemleri tercihleri dogrultusunda yapildigini aktaran Bakan Yerlikaya, “Nisan ayindan bu yana, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimizde yakinlarini kaybeden ya da depremden etkilenen yaklasik 10.000 polisimizin de tayini tercihleri dogrultusunda yapilmis, bosalan yerlere yeni atamalar gerçeklestirilmistir. 2023 yili genel atamalari, ülkemiz ve milletimiz ile halkimizin huzur ve güvenliginin teminati, kahraman emniyet teskilatimiza hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA