Hafizlik Kur'an Kursunun Yapimi Için Hayirseverlerden Yardim Bekleniyor

HAKKARI – Hakkari’nin Semdinli ilçesi Çaliskanlar köyünde kisitli imkânlarla yapimi sürdürülen yatili Kur’an kursu için hayirsever vatandaslardan yardim bekleniyor.

Hafizlik Kur'an Kursunun Yapimi Için Hayirseverlerden Yardim Bekleniyor
Kaba insaati bitme asamasina gelen Kur’an kursu hakkinda açiklamalarda bulunan Semdinli Ilçe Müftüsü Ridvan Sahin, binanin tamamlandiginda yaklasik 500 ögrencinin yatili olarak barinma ihtiyacini karsilayacagini söyledi.

Sahin, "Su an ilimiz ve ilçelerinde yer bulamadiklarindan dolayi baska il ve ilçelere gitmek zorunda kalan fazla sayida hafizlik ögrencimiz mevcut. Kurs binasinin tamamlanmasi bu ihtiyaci büyük ölçüde karsilayacak ve çocuklarimizdan büyük kisminin uzak diyarlara gitmeden kendi memleketlerinde hafizlik yapmalarinin önü açilmis olacaktir” dedi.

Kurs binasinda incelemelerde bulunan Il Müftüsü Ismail Fakirullahoglu da, hafizlik Kur’an kursunun yapimina baslanmasindan duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle kursun her asamasinda emegi olan bütün hayirsever vatandaslarimizdan Yüce Allah razi olsun. Kurs, bir an önce bitirilip hizmete açilmasi durumunda Semdinli ilçesiyle beraber bölgemizin manevi iklimine büyük katki verecektir. Zira burada, Islami bilince sahip, güzel ahlakla ahlaklanmis, helal haram bilinciyle donatilmis ve çevresine isik saçan ilim irfanla dolu evlatlarimiz yetisecektir. Bunun için kursun bir an önce bitirilmesi önem arz etmektedir. Ancak müftülüklerimiz imkanlariyla kursu kisa süre içerisinde bitirmek mümkün olmadigindan, bütün hayri hizmetlerde oldugu gibi yine hayirsever vatandaslarin destegine ihtiyaç duymaktayiz. Vatandaslarimizin gelecegimizin teminati olan evlatlarimizdan bunu esirgemeyeceklerine cani gönülden inaniyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA