Gaziantep Kan Bagisinda Kendi Rekorunu Kiracak

Gaziantep’te Sahinbey Belediyesinin, Gaziantep Valiligi ve Kizilay is birligiyle geleneksel olarak düzenledigi “Kan verelim, spor yapalim, saglikli yasayalim” adli 15. Kan bagisi kampanyasi basladi. Geçen yil 6 bin 317 ünite kan toplanarak rekorun kirildigi kampanyada bu yil ise 10 bin ünite kan toplanmasi hedefleniyor.

Gaziantep Kan Bagisinda Kendi Rekorunu Kiracak
Gaziantep’te geleneksel olarak her yil düzenlenen kan bagisi kampanyasi bu yil Gaziantep Valiligi, Sahinbey Belediyesi ve Kizilay tarafindan ortak organizasyonla 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda basladi.

15.si düzenlenen kampanyada geçen yil 6 bin 317 ünite kan toplanarak rekor kirilirken, bu yil ise hedefin 10 bin ünite kan toplamak oldugu açiklandi. Kan bagisinda bulunanlara meyve suyu ve kekin yani sira spor ayakkabi da hediye edildi.

Verilen her kanin 3 cani kurtardigina deginerek rekor bir kan bagisi beklediklerini belirten Il Saglik Müdürü Ümit Tiryaki, “Kanin ne kadar önemli oldugunu anlatmaya gerek yok. Bir kisi gelip kan verdigi zaman bundan 3 tane insanimizin yararlanabildigini hepimiz biliyoruz. Bunun ne kadar kiymetli oldugu söyle ki, baska seyleri yerine koyabiliyoruz suan da ama kani henüz yerine koyamiyoruz. Sahinbey Belediye Baskanimiz yillardan beri çok güzel bir gelenek haline getirdi bugünkü programi ve simdiye kadar bu programla inanilmaz rekorlar kirildi. Insallah bugünkü programla rekor kan bagisi olacagini umut ediyorum” dedi.



Hedef 10 bin ünite

Gaziantep halkinin kan verme konusunda hizli baslangiç yaptigini söyleyen Kizilay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç, "Bugün ve yarin sürecek organizasyonumuzdaki hedefler 10 bin, Allah nasip ederse simdi bin 500’e dogru yaklasiyoruz. Yarinda devam edecek 10 bini asip 26 bini 36 bin olarak düzenleyip insallah devam ederiz” ifadelerine yer verdi.

Kan bagisi konusunda Gaziantep halkinin artan destegi ile geçtigimiz senelerde rekor kan bagisi elde edildigini aktaran Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu bu sene 2 günde 10 bin ünite kan bagisi hedefi oldugunu belirtti.

Tahmazoglu, “Gaziantep halki 15 yildan beri düzenledigimiz kan bagisi kampanyamiza her yil daha da artan bir oranda destek vermeye devam ediyor. Daha önceki yillarda 3 bin civarinda kan toplarken geçen yil bir günde 6 bin 317 ünite kan bagisi aldik. Ben bundan dolayi Gaziantep halkina tesekkür ediyorum. Kizilay’in bir talebi oldu, sistemi kuruyoruz talepte var bu yil 2 gün yapalim dediler biz de olur dedik. Bugün ve yarin aksama kadar burada kan bagisi devam edecek umuyorum ki 10 binin üzerinde kan bagisini Gaziantepli hemserilerimiz seve seve verecekler diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Kan bagisi hayat kurtarir”

Kan bagisi yaparak saglikli bir hayat sürdüklerini ve her an ihtiyaç halinde gerekli bagisi yapabileceklerini aktaran vatandaslar ise, "Bugün kan bagisinda bulunuyorum. Bütün vatandaslarimiza da insanlara da tesvik ediyorum. Kan bagisinda bulunmalari için de dileklerimi sunuyorum. Kan bir gün degil her gün lazim. Sadece acil günler için degil, her zaman lazim. Önemli olan can kurtarmaktir. Ne zaman lazim olursa o zaman ihtiyaç sahiplerine kanimizi veririz. Kan bagisi hayat kurtarir her an her insana lazim olabilir. Bana asla lazim olmaz demeyin, insanin bansina ne gelecegi belli olmaz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA