Esinin Bogazini Kesip 12 Yerinden Biçaklamisti, Olayin Odagindaki Tanik Konustu

Kocaeli’de kendisini aldattigini iddia ettigi esini bogazini kesip, 12 yerinden biçaklayarak öldüren sanigin yargilanmasina devam edildi. Mahkemede dinlenen tanik, "Birgül bana bosanma asamasinda oldugunu söyleyince konusmaya basladik. 5 ay sonra Birgül’ün evliliginin devam ettigini duyunca konusmayi kestim. Telefon numarami degistirmeme ragmen Birgül beni israrla aramaya devam etti. Durumu esine anlattigim gün olay gerçeklesti" dedi. Cumhuriyet savcisi mütalaasinda sanigin, haksiz tahrik hükümlerinin de uygulanarak 18 yildan 24 yila kadar hapisle cezalandirilmasini istedi.

Esinin Bogazini Kesip 12 Yerinden Biçaklamisti, Olayin Odagindaki Tanik Konustu
Degirmendere Yali Mahallesi’nde 21 Temmuz 2022’de meydana gelen olayda Yakup G., kendisini aldattigi iddiasiyla çikan tartismada 2 çocugunun annesi Birgül G.’nin (28) bogazini kesip, 12 yerinden biçaklamisti. Olaydan sonra eli kanli ve biçakla video çeken Yakup G., "Borçlarimi ödemeye basliyorum" diyerek sosyal medya hesabindan paylasim yapmisti. Polis merkezine giden Yakup G., esini öldürdügünü itiraf etmis ve çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.

"Birgül ile gönül iliskimiz vardi"

Tutuklu sanik Yakup G.’nin Kocaeli 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina devam edildi. Durusma salonunda tutuklu sanik Yakup G. ve avukati hazir bulunurken, tanik O.Ö. ise SEGBIS ile katildi.

Birgül G.’nin ailesi ve avukatlari ise durusmaya katilmadi. Birgül G. ile gönül iliskilerinin oldugunu söyleyen O.Ö., "Birgül’ü bizim apartmanda oturur, sürekli bizim eve gidip gelir, annemle görüsürdü. Bu vesileyle Birgül’ü tanidim. Birgül ailemden numarami alarak ’Görüsebilir miyiz? diye mesaj atti. Ben de ’Hevesle’ diye cevap verdim. Birgül’e neden konusmak istedigini, kendisinin evli oldugunu söyledim. Birgül ise benden hoslandigini, bosanma asamasinda oldugunu ve babasinin evinde kaldigini söyledi.

Bu sekilde konusmaya devam ettik. Olaydan 9 ay önce Birgül ile konusmamiz basladi" diye konustu.



"Telefon numarami degistirmeme ragmen Birgül sürekli baska numaralardan aramaya devam etti"

5 ay sonra Birgül’ün evliliginin devam ettigini duydugunu söyleyen O.Ö, "Bunun üzerine Birgül ile konusmayi kestim. Yakup da beni telefonla uyararak esiyle konusmamami söyledi.

Ben de kendisine ’Birgül ile konusmuyoruz. Bosanma asamasinda oldugunu düsündügüm için aramizda bir iletisim oldu’ dedim. Telefon numarami degistirmeme ragmen Birgül sürekli baska numaralardan aramaya devam etti. Bir süre sonra Birgül ve Yakup oturdugum binadan tasindi. Bu süre zarfinda da Birgül beni tekrardan aradi ve yeni tasindigi binanin önüne çagirdi. Oraya gittigimde Birgül bana, ’Bosanacagim, bana yardim et’ dedi.

Ben de yardim etmeyecegimi, görüsmek istemedigimi ve beni aramamasini söyledim. Birgül beni israrla aramaya devam edince çareyi Yakup’u aramakta buldum. ’Benden uzak durun, esine sahip çik, beni aramasin’ dedim. Bu konusma cinayet tarihinde meydana geldi. Olaydan önce Birgül’ün babasiyla da konustum. Kiziyla konusmayi kestigimi söyledim, yani Birgül’ün babasinin olaydan haberi vardi" seklinde konustu.



Basin mensuplari salondan çikarildi

Tanik ifadesinin ardindan söz hakki verilen sanik Yakup G., basin mensuplarinin salondan çikarilmasini istedi. Bunun üzerine mahkeme baskani basin mensuplarini salondan çikartti.

18 yildan 24 yila kadar hapis talebi

Cumhuriyet savcisi mahkemeye sundugu mütalaasinda, sanigin ese karsi tasarlayarak kasten öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini ancak suçu haksiz tahrik altinda islemesi sebebiyle 18 yildan 24 yila kadar hapisle cezalandirilmasini talep etti. Mahkeme heyeti, avukatin süre talep etmesi üzerine durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA