Erzincan'da Seracilik Sektörü, Yeni Kurulan Seralarla Büyüyor

Nüfusunun büyük bölümü tarim ve hayvanciliktan geçimini sagladigi Erzincan’da seracilik sektörü de her geçen gün gelisiyor. Seralarda yetistirilen tonlarca ürün, Dogu Anadolu ve Dogu Karadeniz bölgelerindeki illere gönderiliyor.

Erzincan'da Seracilik Sektörü, Yeni Kurulan Seralarla Büyüyor
Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürü Murat Sahin, TKDK Erzincan Il Koordinatörü Metin Bektas ile birlikte Erzincan’da yeni insa edilen ve üretime baslayan sera isletmelerinde incelemelerde bulundu. Yeni tarim sezonunun baslamasi ile sik sik çiftçilerle üretim sahalarinda bir araya gelen Sahin ve Bektas, sera isletmelerini gezerek, görüs alisverisinde bulundu. Erzincan’da seraciligin her geçen gün gelistigini dile getiren Sahin, seraciligin Erzincan için önemli bir sektör haline gelecegini vurguladi.

Son yillarda tarima yatirim yapmak isteyen girisimcilerin öncelikli alanlarindan birisi haline gelen seracilik sektörü konusunda farkli projeleri hayata geçirmek amaciyla çalismalarin sürdügünü ifade eden Il Müdürü Murat Sahin, ileriki süreçte seracilik sektörünün daha da büyüyecegini söyledi.



Merkeze bagli Elmaköy’de insa edilen 19 dekar ve Yeniköy’de insa edilen 9 dekarlik seralarda incelemelerde bulunan Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürü Murat Sahin ile Erzincan Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Il Koordinatörü Metin Bektas, her iki sirketin temsilcilerine tarima ve seraciliga verdikleri katkilardan dolayi tesekkür ettiler.

Seracilarla yaptigi görüsmede Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerinin daima yanlarinda olacagini söyleyen Sahin, "Tarimsal üretimin artirilmasi ve çiftçilerimizin daha çok kazanmalari için gayretlerimiz devam edecek" diye konustu.

Erzincan’da hayata geçirilen projeler ile sebze üreticiligine yönlendirilen Erzincan çiftçileri önemli mesafe kat ederek ürettigi domatesle hem kendi bölge ihtiyacini hem de yakin çevresinin ihtiyacini karsilar hale geldi. Artan domates ve salatalik üretimiyle bölgesinde ve yakin çevresinde söz sahibi olan Erzincanli sebze üreticileri seralarinda istihdam saglarken bölge ekonomisine de katki sagliyorlar. Tarim Bakanligi, Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu, DAP Idaresi gibi çesitli kurumlar tarafindan desteklenen seracilik sektörü, orta vadede Erzincan ekonomisine büyük katki saglamaya hazirlaniyor.
Kaynak: İHA