Bitlis'te 15 Haftalik Gebe Hastaya 'Torsiyone Over Kisti' Ameliyati

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Ömer Faruk Öz tarafindan 15 haftalik gebe hastaya ‘Torsiyone Over Kisti’ ameliyati yapildi.

Bitlis'te 15 Haftalik Gebe Hastaya 'Torsiyone Over Kisti' Ameliyati


Geçtigimiz hafta siddetli karin agrisi sikayetiyle hastanenin acil servisine basvuran 15 haftalik gebe hasta yapilan radyolojik görüntülemede Sag Overin Torsiyone yani yumurtaligin kendi etrafinda dönerek beslenmesinin bozuldugu durum görünümde oldugu ve yaklasik 25 santimetre boyutuna ulasan kistik lezyonun varligi tespit edildi. Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Ömer Faruk Öz tarafindan yapilan ultrasonda hastanin yaklasik 15 haftalik gebe oldugu degerlendirildi. Hasta ve yakini sag yumurtaliktaki Torsiyone Kist hakkinda bilgilendirilerek acil olarak ameliyata alindi. Yapilan ameliyat sonrasi 25 santimetre ve 1 kiloya yakin kist basarili bir ameliyat ile alindi.

Op. Dr. Ömer Faruk Öz tarafindan ameliyat sonrasi ve ikinci günde yapilan kontrollerde hastanin ve bebegin saglikli oldugu degerlendirilerek hasta taburcu edildi. Op. Dr. Öz, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Yumurtaligin kendi ekseninde veya kendi etrafinda dönmesi sonucu yumurtaligin kanlanmasinin bozulmasi ve ilerleyen süreçte ciddi siddetli agri ile kendini gösteren bir hastaliktir. Tespit edildigi anda hem yumurtaligin korunabilmesi hem de siddetli agrinin geçirilebilmesi için acil ameliyat gerektirir. Dogum çagindaki kadinlarda ve genç kizlarda karnin alt bölgesinde birden baslayan siddetli sancilarda eger apandisit ekarte edilebilirse ‘Over Torsiyonu’nun akla gelmesi yumurtaligin korunabilmesi adina önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA