Aortik Stentte Akilli Metal Teknolojisi Açiklamasi INVAMED Atlas Aortik Nitinol Stent

INVAMED Atlas Aortik Nitinol Stent sayesinde hem doktorlar islem sirasinda kolaylik yasiyor hem de hastalarin daha hizli iyilesmesi ve hastanede kalma sürelerinin kisalmasi saglaniyor.

Aortik Stentte Akilli Metal Teknolojisi Açiklamasi INVAMED Atlas Aortik Nitinol Stent
Uzmanlar, günümüzde en önemli saglik sorunlarindan biri olarak kabul edilen kalp ve damar hastaliklarinin uzun yillardir dünya genelinde ölüm nedenleri arasinda birinci sirada yer aldigini ifade ediyor. Uzmanlar hastaligin temel nedenlerinin ise yüksek kan basinci, yüksek kolesterol, sigara kullanimi, obezite, hareketsiz yasam tarzi, diyabet ve stres gibi risk faktörleri oldugunu belirtiyor. Özellikle aort anevrizmasi veya aort darligi gibi aortik problemler, kalp ve damar hastaliklarinda yasami tehdit eden durumlar arasinda yer aliyor. Bu tür durumlarin tedavisi için gelistirilen tibbi cihazlar arasinda ise aortik nitinol stentler, son birkaç yildir yenilikçi bir tedavi seçenegi olarak öne çikiyor.

Aortik nitinol stent nedir?

Aortik nitinol stentler, nitinol adi verilen özel bir alasim kullanilarak üretilen küçük tüp seklindeki cihazlardir. Nitinol, nikel ve titanyumun bilesiminden olusan bir alasim olup, metalürjide “akilli metal” olarak tanimlanan bir gruba aittir. Sekil hafizali olarak da tabir edilen bu özelligi sayesinde nitinol stentler, katlanabilir ve esnek yapilariyla implantasyon sirasinda genisleyerek hedeflenen bölgeye uyumlu bir sekil alarak sabitlenir. Aortik nitinol stentler, aort anevrizmalari, aort darligi veya aortik yirtilma gibi aortik hastaliklarin tedavisinde kullaniliyor. Anevrizmalar, aort duvarinda meydana gelen anormal genislemelerdir ve ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor. Nitinol stentler, anevrizmanin disariya dogru genislemesini önlemek ve aort duvarinin güçlendirilmesine yardimci olmak amaciyla kullaniliyor. Ayni sekilde, aort darligi durumunda stentler, aort kapagini genisleterek kan akisini düzeltir ve kalbin daha etkili bir sekilde pompalanmasini sagliyor.

Atlas Aortik Nitinol Stent sayesinde tedavi süresi kisaliyor

INVAMED AR-GE laboratuvarlarinda gelistirilip, üretim kampüsünde üretilen Atlas Aortik Nitinol Stent, son teknoloji ürünü bir aort endoluminal stenttir. Bu stent, benzersiz bir stent çapi, uzunlugu ve çesitli seçenekleri ile küresel pazarda ön plana çikmaktadir. Kendiliginden genisleyebilen nitinol yapisiyla yüksek esneklik sunan Atlas Aortik Nitinol Stent, bu esnek tasarimi sayesinde mükemmel bir radyal kuvvet saglar. Ayrica güvenli ve kolay kullanim için birbiri ile es eksenli olan iç kateter ve dis kiliftan olusan geri çekme sistemiyle donatilan Atlas Aortik Nitinol Stent ayni zamanda açik hücreli bir yapida üretildi.

Aortik Nitinol Stent islem sirasinda doktorlara kolaylik sagliyor

Minimal invaziv bir yöntem olmalari ve açik cerrahi gerektirmemeleri, hastalarin daha hizli iyilesmesini ve hastanede kalis süresinin kisalmasini sagliyor. Ayrica sekil hafizali özellikleri sayesinde kolayca katlanabilir ve uygulanacak alana getirilebiliyorlar. Stentler, damar yolundan anjiyografi veya endovasküler girisimler sirasinda yerlestirildigi için hastalarin travma riski azaliyor. Bununla birlikte nitinol malzemenden üretilmeleri bu stentlerin uzun ömürlü ve dayanikli olmasini sagliyor.

Aortik nitinol stentlerin sundugu avantajlar, kalp ve damar hastaliklarinin tedavisinde önemli bir rol oynuyor. Minimal invazivlik, hizli iyilesme, kolay uygulanabilirlik ve dayaniklilik gibi özellikleri sayesinde hastalarin tedavi sürecini kolaylastirirken, uzun vadeli basariyi ve hasta konforunu artiriyor. Ayrica nitinol stentler, endovasküler cerrahi alaninda önemli bir yenilik olarak kabul ediliyor ve kalp ve damar hastaliklarinin etkili bir sekilde yönetilmesine yardimci oluyor.
Kaynak: İHA