Zifte Yapisan Yavru Köpekler Hayata Dönüyor

Kayseri’nin Incesu ilçesinde yapistiklari ziftten kurtarilan yavru köpekleri veterinerler hayata döndürmek için yogun çaba sarf ediyor.

Zifte Yapisan Yavru Köpekler Hayata Dönüyor
Kayseri’nin Incesu ilçesinde 2 yavru köpek ziftte yapisti. Vatandaslarin haber vermesi üzerine ilçeye giden Kayseri Hayvanlari Koruma Dernegi üyeleri, yavru köpekleri kurtardi. Veteriner klinigine getirilen yavru köpeklerin ilk olarak sivi kaybi kaybi giderilirken, vücutlarina yapisan ziftte temizleniyor. Köpekler için seferber olan veteriner hekimler, çesitli maddeler kullanarak zifti hayvanlarin vücudundan çikarmak için yogun çaba sarf ediyor.

Kayseri Hayvanlari Koruma Dernegi Baskani Nilgün Uzel, “Incesu’da yavru köpeklerimizin zifte battigini ögrendik ve kurtardik. Köpeklerin üzerine yapisan zifti temizleme islemleri devam ediyor. Sagliklari yerinde, bir sikinti olmadan düzeleceklerini ümit ediyorum” dedi.



"Hemen geçebilecek bir durum degil"

Veteriner Hekim Ali Kocatas da, “Ekip arkadaslarimizla köpeklerin temizleme islemlerini yaptik. Ondan sonrada gerekli tedavilerine basladik. Bu hemen geçebilecek bir durum degil. Günlük yikamalarina devam ediyoruz ve gerekli tedavilerini yapiyoruz. Suan bizim himayemiz altinda ve genel durumlari gayet iyi. Bize geldiklerinde biraz sivi kaybi yasamislardi ve açtilar. Su anda saglik problemleriyle de bas etmeye çalisiyoruz. Bekledigimizden daha iyi bir yol aldik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA