Yenimahalle'de Kurban Çadir Yerleri Kura Ile Belirlendi

Yenimahalle Belediyesi, Kurban Bayrami öncesinde küçükbas ve büyükbas hayvan satisi yapacak besiciler için Yakacik Kurban Satis Alani’nda kurulacak çadir yerlerini kura ile belirledi.

Yenimahalle'de Kurban Çadir Yerleri Kura Ile Belirlendi
Yenimahalle Zabita Merkez Karakol Amirligi’nde gerçeklesen kura çekilisinde, kurban alaninda satis yapacak besiciler Ankara 46. Noteri Sule Kavakli esliginde kura çekerek, çadir yerlerini seçti. Yapilan çekilisle Yakacik’ta 182’si büyükbas, 62’si küçükbas olmak üzere toplam 244 çadir yeri belirlenmis oldu. Kurban kesecek vatandaslar için 7 bin büyükbas, 8 bin küçükbas olmak üzere 15 bin kurbanlik Yakacik’ta görücüye çikacak.

Kura çekimi öncesinde 244 besiciye uyarilarda bulunan belediye yetkilileri, “Alana kurbanlik hayvanlarin girisleri 08.00-17.00 saatleri arasinda olacaktir. Yasini doldurmayan ve pasaportu olmayan kurbanliklar alana alinmayacak. Önce kendi sagliginiz, sonra da alana gelecek vatandaslarin sagligi için çadirlarinizi, çevrenizi temiz tutmalisiniz. Alanda belediye olarak 24 saat boyunca hizmet verecegiz” dedi.



Çadirlar 13 Haziran’da kuruluyor

Bu yil 244 çadirin kurulacagi Yakacik’ta parsel çizimi ve numaralandirma islemleri, alan düzenlemesi, temizlik ve bakim çalismalari tamamlandi. Çadirlar ise 13 Haziran Sali günü kurulmaya baslanacak.
Kaynak: İHA