TÜBITAK Proje Yarismasinda Bölge Birincisi Oldular

TÜBITAK (2204-B) 17. Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi bölge finallerinde, Alapli Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri, Kimya egitimi alaninda bölge birincisi oldu.

TÜBITAK Proje Yarismasinda Bölge Birincisi Oldular
TÜBITAK (2204-B) Ankara bölge finallerinde, Zonguldak Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonunda bir projeyle katilan Alapli ögrenciler; 1 birincilik derece elde ettiler. Yarismada Alapli Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri bölge birincisi olarak kimya alani ve degerler egitimi alaninda hazirladiklari 1 projeyle Türkiye finallerine katilmaya hak kazandi.

Alapli Imam Ortaokulu ögrencileri Ecem kaya ve ecrin yazici ile danisman ögretmenleri Imam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Ögretmeni Volkan Yilmaz tebrik eden Ilçe Milli Egitim Müdürü Cevat Çevik, "Ögrencilerimizi, onlara rehberlik eden danisman ögretmenimizi ve emegi geçenleri kutluyor, Türkiye finallerinde basarilar diliyorum. Ayrica yarismaya katilan ve derece elde eden tüm ögrencilerimize ve ögretmenlerine de tesekkür ediyorum." dedi.

Bu yil Türkiye genelinde TÜBITAK’a kiz ve erkek ögrenci olmak üzere toplam 20 bin ögrenci tarafindan hazirlanan 13 bin proje basvurusu gerçeklesti. Bölge finalisti olan projeler ise, 2204-B Orta Okul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi’nin finalistleriyle birlikte 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasinda Ankara’da yüz yüze yapilacak final yarismasina katilacaklar.
Kaynak: İHA