Sürünün Pesinde 40 Yil Geçirdi Açiklamasi Her Gün Kilometrelerce Yol Kat Ediyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 10 yasinda çobanliga baslayan Dursun Zeybek, meslegini 40 yildir severek sürdürüyor. Elinde degnegi, yanindaki köpegi ile yillarini koyun sürüsünün pesinde geçiren Zeybek, her gün kilometrelerce yol kat ediyor.

Sürünün Pesinde 40 Yil Geçirdi Açiklamasi Her Gün Kilometrelerce Yol Kat Ediyor
Çepni köyünde ikamet eden 50 yasindaki Dursun Zeybek, çobanlik meslegine 10 yasinda basladi.

Henüz küçük yasta basladigi meslegini 40 yildir büyük bir özveriyle sürdüren Zeybek, sürüsü ile birlikte her gün kilometrelerce yol yürüyor. Elinde degnegi, yanindaki köpegi ile yaz kis demeden ona emanet edilen koyun sürüsüne gözü gibi bakan Zeybek, havalar isindiginda solugu Abant Gölü mevkiinde bulunan yaylalarda aliyor. Baharin gelmesiyle birlikte yesilin her tonunun görüldügü yaylalarda koyunlari otlatan Zeybek, molasinda ise yaninda getirdigi gidalari tüketiyor. Çobanligin güzel bir meslek oldugunu söyleyen Zeybek, meslegini severek sürdürdügünü ifade etti.

Koyunlarin sahiplerinin kendisiyle her zaman ilgilendigini dile getiren Zeybek, "Koyunlarin sahipleri yaz kis benimle ilgileniyor. Yazin koyunlari otlatmak kolay oluyor. Kisin bu bölge çok soguk oluyor. Bu sebeple hayvanlari köye götürüyoruz. Kisin köyde yemlerini veriyoruz. Yaz aylari gelince de yaylalara çikiyoruz" dedi.

Koyunlari otlatirken zaman zaman karsisina yabani hayvanlarin çiktigini ifade eden Zeybek, "Daglarda koyunlari otlatirken kurtlar geliyor ancak köpeklerden yaklasamiyorlar. Çakallar var, onlar da geliyor. Köylü de sanirim yakinda yaylalara çikacak. Yaylalarda otlar çikti, yesillendi. Hayvanlar sonbahara kadar bu bölgede otlanacak" diye konustu.

Dursun Zeybek’in koyunlarini otlattigi bölge havadan da görüntülendi.
Kaynak: İHA