SOSAD Baskani Timuçin Açiklamasi 'Sirketlerimizin Gelecegi, Cazibe Merkezi Desteklerine Bagli'

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Dernegi (SOSAD) Baskani Ismail Timuçin, Sivas’in tamaminin Cazibe Merkezi desteklerinden faydalanmasi gerektigini söyledi.

SOSAD Baskani Timuçin Açiklamasi 'Sirketlerimizin Gelecegi, Cazibe Merkezi Desteklerine Bagli'
Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Dernegi (SOSAD) Baskani Ismail Timuçin, Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Belediye Baskanvekili Turan Topgül ve dernek üyeleri ESTAS Egitim Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantida tekstil sektörünün sorunlari ele alinarak çözüm önerileri görüsüldü. SOSAD Baskani Ismail Timuçin, toplantinin hayirlara vesile olmasini diledi. Toplanti bitimi hatira fotografi çekildi.

Timuçin, “Tekstil sektöründe üretim yapan firmalarimizla Vali Bey ve belediye baskan yardimcimiz ile bir toplanti yaptik. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet tekstil sirketlerimizin problemleri, sikintilari, talepleri konularinda güzel bir toplanti oldu. Sag olsun Vali Bey gerekli bilgileri aldi, talimatlari verdi ve bu toplanti sonucu hayirli oldu diye düsünüyorum” dedi.



“Aile sirketlerinde kurumsallasma ve aile anayasasi konferansi yapacagiz”

Temmuz’un ilk haftasinda konferans düzenleyeceklerini belirten Timuçin, “Aile sirketlerinde kurumsallasma ve aile anayasasi konulu bir egitim programi düzenleyecegiz. Bu konuda uzman egitimci getirecegiz ve Sivas’taki aile sirketlerimizin bu egitimden faydalanmasini saglayacagiz. Türkiye’de aile sirketlerinin büyük bir bölümü birinci nesil dedigimiz nesil tarafindan kuruluyor. Ikinci veya üçüncü nesilde o sirketlerin çogu kapanmakta. Kapanmamasi için de sirketlerin kurumsallasmasi ve kendisini yenilemesi gerekiyor. Bu Türkiye’nin ve Sivas’in da problemi. Bu konunun üzerinde faydali bir çalisma yapmayi arzu ediyoruz. Insallah Temmuz ayinda böyle bir program gerçeklestirecegiz” diye konustu.



“Sivas’in tamamina 6’nci Bölge müjdesi bekliyoruz”

Sivas’in tamaminin 6’nci bölge tesviklerinden yararlanmasi için çalistiklarini ifade eden Baskan Timuçin su sekilde konustu: “Sivas’in tamaminin Cazibe Merkezi desteklerinden faydalanmasi gerektigine inaniyoruz ve bu konuda da dernek olarak ilgili mercilere taleplerimizi iletiyoruz. Bir Sivasli olarak Sivas’in gelismesini istiyorsak Sivas’in bu konuda çok daha aktif bir harekete geçmesi gerektigine inaniyoruz. Biz aslinda Cumhurbaskanimiz Sivas’a geldiginde bu konuda müjdeli haber verir diye bekledik ama müjde alamadik. Ama insallah yakin zamanda tekrar müjdeli haber aliriz diye bekliyoruz. Çünkü OSB’de bulunan sirketlerimizin gelismesi, büyümesi, hayatini devam ettirmesi bu Cazibe Merkezi desteklerini alip almamalarina bagli diye düsünüyorum” seklinde konustu.



“Yüksek Hizli Tren Sivas için büyük firsat”

Yüksek Hizli Tren’in (YHT) Sivas ekonomisine katki saglayacagini belirten Timuçin, “Yüksek Hizli Tren’in Sivas’a çok büyük katkisi olacak. Yapacagi seferler, bizim Ankara veya büyük sehirlere ulasimimizi hem saglayacak hem de yeni müsterilerimizin Sivas’a gelip gitmesinde büyük katkisi olacak. Biz firma olarak Italyan firma temsilcilerimizi Hizli Tren araciligiyla Ankara’ya gönderdik ve bundan çok memnun oldular. Çok tesekkür ettiler. Yüksek Hizli Tren, Sivas’in önünü açacak diye düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Sanayicilerimiz nitelikli eleman bulamiyor”

Sivas’ta sanayicilerin nitelikli eleman bulamadigini belirten SOSAD Baskani Timuçin, “Eleman istihdam edilmesi konusunda Sivas’ta mesleki egitimin çok ciddi elden geçirilmesi gerektigini düsünüyoruz. Insanlarimiz is bulamamaktan sikâyet ediyor, isverenlerimiz, sanayicilerimiz ise eleman bulamamaktan sikâyetçi. Iki tarafta da hem sikâyet hem talep var. Bu konunun masaya yatirilmasi gerekiyor. Sivas’ta issiz insanlarimiz var ama firmalarimiz eleman bulamiyor. Bu ülkede kaynakçiya, torna tesviyeciye, makineciye ihtiyaç var ama bunlar yok. Nitelikli personel konusunun bir an evvel masaya yatirilarak çözüm yollari bulunmasi gerektigini düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA