Sapanca Gölü'nden Güzel Haberi Baskan Yüce Paylasti Açiklamasi 'Son Ölçüm Sevindirici'

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sapanca Gölü’ndeki su seviyesinin maksimum nokta olan 32.20 metrenin sinirina 32.14 metreye ulastigini belirterek, "Gerekli tüm tedbirleri aldik, içme suyu kaynagimiz Sapanca Gölü’nde seviyenin düsmemesi için tüm parametreleri inceliyoruz" dedi.

Sapanca Gölü'nden Güzel Haberi Baskan Yüce Paylasti Açiklamasi 'Son Ölçüm Sevindirici'
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sapanca Gölü’ndeki son durumla ilgili sevindirici verileri paylasti. Yüce, yaz sezonu öncesinde tedirgin eden noktalarda seyretmesine ragmen bereketli yagislarla hizla yükselen Sapanca Gölü’nde uzun zaman sonra maksimum seviyenin ölçüldügünü söyledi.



2023 yili mart ayinda 31.36 seviyelerine kadar düsen dikey yüksekligin geçtigimiz gün itibariyla 32.14 metre olarak ölçüldügünü ve önceki yillarda görülen maksimum seviye olan 32.20 metre sinirina yaklasildigi bilgisini paylasti. Son süreçte 10 günde 25 santimetre gibi bir yükselisin görüldügünü anlatan Yüce, Sakarya ve Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacini karsilayan bölgenin en kiymetli dogal kaynagini gelecek nesillere en saglikli sekilde aktarmak için tüm parametreleri dikkatlice takip ettiklerini vurguladi.

Gündüz-gece nöbetteyiz

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde önemli bir mesaj paylastiklarini ifade eden Baskan Yüce, "2 gün önce 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gölden birçok çesit atik topladik, çevresinden de dogayi gerçekten tahribata ugratan atiklari aldik. Bu programda önemli bir mesaj verdik; eger doga olmazsa biz de olmayiz. Bu noktada Sapanca Gölü’nün sehrimiz, bölgemiz ve hatta Türkiye için paha biçilemez bir degere sahip oldugunu anlamamiz gerekiyor. Kaçak su kullanimi, gölün temizligi ve su kalitesinin artirilmasi için tam kadro gündüz-gece çalisiyoruz. Içtigimiz su, Türkiye’nin en mineral degeri yüksek sularindan bir tanesi" dedi.



Koruyacagiz, dikkatlice izleyecegiz

Yüce gölün son durumuyla ilgili bilgileri paylasirken, "Bir süredir ölçümler yapiyoruz. Özellikle 2023 mart ayinda bir düsüs söz konusuydu. Hamdolsun dün yaptigimiz ölçümlerde maksimum seviye olan 32.20’ye ramak kaldigini gördük. Su anda 32.14 olarak ölçüldü fakat sürekli yükselis trendini sürdürmesi elbette kesin degil. Koruyacagiz, kollayacagiz, pür dikkat izleyecegiz ve gerisini Allah’in takdirine birakacagiz. Umuyoruz ki bu cennet su kaynagi gelecege en güzel haliyle tasinir. 2Iki sehrin içme suyu kaynagi ve Türkiye’nin göz bebegi gölümüz için tüm parametreleri inceliyoruz" ifadelerini kullandi.

Ph degerleri çok yüksek

Öte yandan, Sapanca Gölü kiyisinda bulunan SASKI Göl Tesisleri’nde her gün suyun son durumu hakkinda analizler yapiliyor. Büyüksehir mühendisleri 1 milyondan fazla insanin tükettigi içme suyunun aritilmasi, zenginlestirilmesi ve evlere en verimli haliyle ulasmasi için çalisiyor. Bu sayede Sakarya, Türkiye’nin mineral açisindan en yüksek Ph seviyelerinde olan içme suyunu tüketiyor.
Kaynak: İHA