Osmaniye'de Bugday Alim Fiyati Ve Verimi Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan bugday fiyati ve verim yüksekligi Osmaniyeli çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Osmaniye'de Bugday Alim Fiyati Ve Verimi Çiftçinin Yüzünü Güldürdü
Cumhurbaskani Erdogan, Kabine Toplantisi’nin ardindan yaptigi açiklamada üreticilerin eline ton basina ekmeklik bugdayda 9 bin 250 TL, arpada ise ton basina 7 bin 500 TL geçecegini söyledi.

Cumhurbaskani tarafindan açiklanan bugday fiyati Osmaniye’deki çiftçilerin de yüzünü güldürdü. Düziçi ilçesinde bugday ve arpa üretimi yapan çiftçiler, bu senenin verimli olmasindan dolayi da ayrica sevindi. Kiraç alanlarda dönüm basina 300-400 kilogram ürün aldiklarini ovalarda ise bu oranin 500-600 kilograma çiktigini belirten çiftçiler "Devletimizin de destegiyle bu sene beklentilerimiz karsilandi" dedi.

Ilçeye bagli Farsak köyünde çiftçilik yapan Halil Çiller, "Bugday ve arpa hasadi baslamistir. Kiraçlarda biraz eksik verse de ovalarimizda çok güzel verim elde ettik. Bir dönüme 500-600 kilogram kadar verim aldik. Kiraçlarda ise 300-400 kilogram verim elde ettik. Devletimiz bugday ve arpa fiyatlarini açikladi.

Bugday fiyati 8 bin 250 Türk Lirasi, bin TL destekle 9 bin 250 Türk Lirasi, arpa fiyati 7 bin 500 Türk Lirasi, bin TL de destek var, 8 bin 500 Türk Lirasi olarak açiklandi. Bu ülke seçimden yeni çikti, devletimizden Allah razi olsun. Herkese tesekkür ederim, 2023 yili bugday ve arpa sezonu tüm çiftçilerimize hayirli olsun" diye konustu.

Bugday fiyatlarinin çiftçinin beklentilerini karsiladigini dile getiren Fadima Çömez de, "Bu sene istedigimiz verimi aldik devletimiz de fiyat konusunda yardimci oldu, emegi geçenlere tesekkür ederim" dedi.

Bu sene dönüm basina 500 kilogram bugday aldiklarini belirten çiftçi Mustafa Sait ise, "10 dönüm yer biçtirdik dönüm basina ortalama 500 kilogram verim elde ettik. Aldigimiz üründen memnunuz, devletimiz de destekliyormus Allah bereket versin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA