Ingiltere'nin Ankara Büyükelçisi Morris, Türklerden Tavsiye Istedi Açiklamasi 'Nereleri Görmeliyim'

Ingiltere’nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris, “Türkiye’ye her zaman hayranlik duymusumdur. Simdi sizlerin düsüncelerini duymak isterim. Neler yapmali, nereleri görmeliyim” ifadelerini kullandi.

Büyükelçi Morris, “Türkiye’deki ilk birkaç ayimin ardindan ilk video mesajimla size "merhaba" demek istedim” baslikli bir video yayinladi.

Bu göreve gelen ilk kadin olmaktan gurur duydugunun altini çizen Morris, “Öncelikle, 6 Subat’ta meydana gelen yikici depremlerden etkilenen herkese taziyelerimi tekrar sunmak isterim. Birlesik Krallik, basindan beri Türkiye’nin yaninda oldu ve yaninizda olmaya devam edecegiz. Geçmis olsun Türkiye” dedi.

Türkiye’nin Birlesik Krallik’in vazgeçilmez bir ortagi oldugunu söyleyen Morris, “Halihazirda mükemmel iliskilerimiz var ve önümüzdeki yillarda bu ortakligi daha da güçlendirmek ve her iki ülkeyi daha güvenli ve müreffeh hale getirmek için çalismayi dört gözle bekliyorum. Son derece zengin tarihi, lezzetli mutfagi ve tabii ki Türk halkinin ünlü misafirperverligi ile Türkiye’ye her zaman hayranlik duymusumdur. Simdi sizlerin düsüncelerini duymak isterim. Neler yapmali, nereleri görmeliyim? Bu harika ülke hakkinda daha çok sey ögrenirken; nereleri ziyaret etmeliyim sizce? Önerilerinizi bekliyorum” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA