Hafizlik Yarismasinda Erzurum'u Gururlandirdi

Kütahya Tavsanli’da düzenlenen Imam Hatip Ortaokulu ve Anadolu Imam Hatip Lisesi Ögrencileri arasi "Genç Muhafizlar" Hafizlik Yarismasi Türkiye Finalinde Tortum Niyazi Çakmakçi Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Alim Alacali birinci oldu.

Hafizlik Yarismasinda Erzurum'u Gururlandirdi
Milli Egitim Bakanligi Din Egitimi Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen, "Imam Hatip Lisesi Ögrencileri Arasi Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi’nin Türkiye Finali" Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde gerçeklestirildi.

Tavsanli Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Konferans Salonu’ndaki yarismaya Türkiye’nin dört bir yanindan gelen ortaokul ve lise ögrencileri derece elde edebilmek için yaristi.

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Osman Sezgin, Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili Ismail Çaglar Bayirci ve il protokolü, Kaymakam Hayrettin Baskin, Belediye Baskani Mustafa Güler, Din Ögretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Egitim Ortamlarinin ve Ögrenme Süreçlerinin Gelistirilmesi Daire Baskani Osman Erkul, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Daha önce Erzurum genelinde yapilan yarismada il birincisi olarak bölge yarismasina katilma hakki kazanan Tortum Niyazi Çakmakçi Imam Hatip Ortaokulu 6. Sinif ögrencisi Alim Alacali, Ardahan’da yapilan ve 12 ilin katildigi bölge hafizlik yarismasinda da birinci olmustu. Böylece Türkiye finaline katilmayi hak etmisti. Alim Alacali’nin basarisi Erzurum ve Tortum’da sevinçler karsilandi.
Kaynak: İHA