Görele'de Ilçe Nüfusunun Yüzde 18'I Halk Egitim Kurslarina Katildi

Giresun’un Görele ilçesinde Halk Egitim Merkezi (HEM) Müdürlügü tarafindan 2022-2023 egitim-ögretim yilinda açilan 378 kursa 5 bin 866 kursiyer katildi.

Görele'de Ilçe Nüfusunun Yüzde 18'I Halk Egitim Kurslarina Katildi
Görele Ilçesinde Halk Egitim Merkezi tarafindan yil boyunca üretilen el isi göz nuru ürünlerin sergi açilisi yapildi. Görele Halk Egitimi Merkezi salonunda gerçeklestirilen sergi açilisina Görele Belediye Baskani Ahmet Süleymanoglu, Ilçe Emniyet Müdürü Ahmet Evren Özdemir, Ilçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kidemli Basçavus Hakan Öztürk, Ilçe Müftüsü Ibrahim Görmüs, Ilçe Milli Egitim Müdürü Senel Dede, Görele HEM Müdürü Mehmet Kir, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaslar katildi.

Serginin açilisinda konusan HEM Müdürü Mehmet Kir, “Halk Egitimi Merkezleri ana sinifi çagindan baslayip, her yastan vatandasimiza kurslar veren, bunun yaninda Açik Ögretim Ortaokulu ve Açik Ögretim Lisesi is ve islemlerinin yapildigi örgün egitimin disindaki 75 alanda 3 bin 749 dalda egitim veren bir yaygin egitim kurumudur. Esas isimiz tabi ki kurslar yoluyla vatandaslarimiza akademik egitimin yaninda çesitli bilgi ve beceriler kazandirmaktir. Bize katilan vatandaslarimizla, eylül ayindan beri açtigimiz 378 kursta 5 bin 866 kursiyerle ilçe nüfusunun yüzde 18’ ine ulastik. Kursiyerlerimizin bir yil boyunca yaptigi çalismalarin en güzel ve en özel olanlarini begeninize sunacagiz. Sizlerin begenileri bizlerin yorgunlugunu alacaktir. Yil boyu yaptigimiz çalismalar tabi ki burada gördüklerinizden ibaret degil” dedi.

Yöresel türküler ve halk oyunlari ekibinin gösterilerinin ardindan serginin açilisi yapilarak ziyaretçilerin begenisine sunuldu.
Kaynak: İHA