Erbakan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Yil Sonu Resim Sergisi

Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yil sonu resim sergisi gerçeklestirildi.

Erbakan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Yil Sonu Resim Sergisi
Sinop Sebahattin Ali Kültür Merkezinde gerçeklesen resim sergisinde yil boyunca Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan yapilan 80 sanatsal görsel vatandaslara sunuldu.

Sergi açilisinda konusan Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Çalmaz, “Okulumuz 4 yil önce egitim ve ögretim hayatina basladi.

Ilk kurulusunda ilke edindigimiz ülkemizin ihtiyaci olan iyi yetismis önce insan, sonra vatandas ve en sonunda da meslek elemani yetistirirken, mesleki becerilerinin yaninda sosyal becerilerinin de gelismesini saglamak için egitim ögretim hayati boyunca mutlaka spor, resim ya da müzik faaliyeti yapmasina öncülük etmekteyiz. Biliyoruz ki, yetistirdigimiz insanin kalitesi arttikça bundan hem ülkemiz, hem de toplum olumlu yönde etkilenmektedir. Bu bilinç dogrultusunda okulumuz idarecileri ve ögretmenlerinin yil boyunca verdigi emeklerin sonucunun bir kismini burada hep birlikte görecegiz. Okulumuz gelismesinde katkisini ve destegini eksik etmeyen önce sayin valimiz ve il milli egitim müdürümüz ile birlikte ilimizin diger kurum müdürlerine okulum adina tesekkür ederim. Bizleri yalniz birakmayip, ögrencilerimizin bu heyecanli gününde açilisimiza katilan tüm misafirlerimize tesekkür ederim” dedi.

Sergi hakkinda bilgiler veren okulun görsel sanatlar ögretmeni Havva Kara ise “Sergimizde 1 yil boyunca ögrencilerimizin yapmis oldugu sanatsal çalismalar var. Tuvallerde genel olarak akrilik boya çalistik. Akrilik boya kullanmamizin sebebi de kullaniminin okul ortamina daha uygun olmasi. Haziran ayinda da tüm çalismalarimizi halkimiza sunduk. Tüm ögrencilerime tesekkür ediyorum. Beraber çok güzel çalistik. Onlarla beraber güzel bir sergi çikardik. Sergide 50 tane tuvalimiz var. 15 adet tas boyama tablomuz var. 15 adet de kara kalem çalismamiz var” diye konustu.

Ayrica Kara, serginin 11 Haziran Pazar gününe kadar halka açik kalacagi belirtildi.
Kaynak: İHA