Baskan Demir Açiklamasi 'Bu Afette Tüm Imkanlarimizi Seferber Ettik'

Selin vurdugu Samsun’da çevre etkinliginde konusan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “2 gün boyunca çok yaygin bir sel afetiyle karsi karsiya kaldik. Bu afette can kaybinin önüne geçmek için tüm imkanlarimizi seferber ettik” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Bu Afette Tüm Imkanlarimizi Seferber Ettik'
5-6 Haziran’da etkili olan, bazi ilçelerde metrekareye 250 kiloya yakin yagmur düsen Samsun’da taskin ve su baskinlari yasandi. Sel nedeniyle Ladik ilçesinde bir kisi hayatini kaybetti. Merkez ilçelerin yani sira Ladik, Bafra, Terme ve Salipazari sele teslim oldu. Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin tüm ekipleri sele karsi seferber oldu. Ekipler kirsalda ve sehir merkezlerinde selin yaralarini sarmak için yogun mesai harcadi.

Samsun Cumhuriyet Meydani’nda Çevre Haftasi Kutlama Töreni’nde konusan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, sel afetinde belediyenin tüm imkanlariyla seferber oldugunu söyledi.

Demir, “2 gün boyunca çok yaygin bir sel afetiyle karsi karsiya kaldik. Maalesef 1 kisi hayatini kaybetti. Daha önce Samsun’da çevre sorunlarindan kaynaklanan afetlerde çok can kayiplarimiz olmustu. Bu afette can kaybinin önüne geçmek için tüm imkanlarimizi seferber ettik” diye konustu.



“Çok büyük bedeller ödedik”

“Çevreyi, sehrimizi olustururken, gelecek nesillere devrederken ihmallerimizden kaynaklanan belki de duyarsizligimizdan kaynaklanan çok büyük bedeller ödedigimizi ifade etmek istiyorum” ifadesini kullanan Demir, sunlari söyledi:

“Samsun’da bugün Akdeniz havasi, dün ve önceki gün ise kis havasi vardi. Yani 2 gün önce kisi yasiyorduk. Mevsimler iyice kaydi. Bu gidisle gelecekte birakin afetle mücadele etmeyi, geri dönüsümle ilgili çalisma yapmayi, yasadigimiz dünyayi neredeyse kaybetme riskiyle karsi karsiya kalabiliriz. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bu konuda üzerimize düsen görevleri yapma noktasinda çok önemli bir is birligi yapma noktasinda kararliliktan geri durulmamasi gerekiyor. Belediye olarak bugüne kadar yapilan tüm çalismalarin merkezinde bize emanet edilen bu dünyayi yavrularimiza iyi sartta teslim etme bilinciyle hareket ediyoruz.”
Kaynak: İHA