Azerbaycan'in Ulusal Lider Haydar Aliyev, Dogumunun 100. Yilinda Giresun'da Anildi

Azerbaycan’in ulusal lideri ve eski Cumhurbaskani Haydar Aliyev, 100. dogum yil dönümünde Giresun’da düzenlenen törenle anildi.

Azerbaycan'in Ulusal Lider Haydar Aliyev, Dogumunun 100. Yilinda Giresun'da Anildi
Giresun Azerbaycanlilar Dernegi tarafindan Azerbaycan’in ulusal lideri Haydar Aliyev’in 100. dogum yil dönümü dolayisiyla Haydar Aliyev Parki’nin açilis töreni düzenlendi.

Törene Azerbaycan Diaspora Bakan Yardimcisi Valeh Haciyev, AK Parti Giresun Milletvekili Nazim Elmas, AK Parti Giresun Il Baskani Mete Bahadir Yilmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Il Baskani Mahmut Karakus, Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Birligi Baskani Ali Kara ve davetliler katildi.

Haydar Aliyev Parki’nin açilis töreninde konusan Giresun Azerbaycanlilar Dernegi Baskani Elgün Memmedov, “Giresun’da 11 senedir yasiyorum. Giresun’da hiçbir zaman yabancilik hissetmedim. Ev sahibi olarak hissettim tam aksine. Bu süre zarfinda bu sicakligi bize Giresun halki yasatti. Giresun halkina çok sey borçluyuz. Diger ülkelere nazaran Türkiye’de bize sicak davraniliyor. Zaman zaman içimizde vatan sevgisi ve özlemi kabariyor. O Azerbaycan özlemi bende arttigi zaman bu parki görüyorum. Azerbaycan’a ait bir parça olarak görüyorum. Az da olsa bu özlem azaliyor diyebilirim açikçasi” seklinde konustu.

“Türk’ün sesini dünyaya duyuracagiz”

Törene katilan Azerbaycan Diaspora Bakan Yardimcisi Valeh Haciyev, iki millet bir devlet olarak Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiklerini ifade ederek sunlari söyledi:

“Bu yil Haydar Aliyev yiliydi. Onun 100. yilini kaydediyoruz. Bu yil hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yiliydi. Bu yil Haydar Alirizaoglu Aliyev’in yiliydi. Ayrica Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün de yiliydi. Yani Allah’tan öyle bir sey ki hem bu 100. yili hem de atalarinin adlariyla damgasini vurmus ki bu millet ayrilmaz. Haydar Aliyev, ‘bir millet iki devlet’ demis ya. Ebediyen yasayacagiz ve ebediyen dünyaya Türk’ün azametini, Türk’ün birligini ve gücünü mutlaka gösterecegiz. Onu göstere göstere gidiyoruz. Sükürler olsun bugün dünyanin birçok ülkesi ister bizim ülkelere isterse bazi ülkelere demokrasi dersi vermek istediklerinin de karsiligini aldi. Türkiye olarak dünyaya dogrudan demokrasi dersi verdik. Ve demokrasinin nasil oldugunu, Türk insaninin nasil oldugunu, Türk insaninin dogrudan öz liderini seçme hakki oldugunu bir kez daha gösterdik. Ben böyle bir parkin düzenlenmesi adina size minnettarim. Emegi geçen herkese tesekkür ederim. Emin olun öyle adimlarla ister Türkiye’miz ister Azerbaycan’imiz ve isterse yanimizda olan birçok Türki devletin yakin gelecekte sayilari o kadar çok olacak ki bundan 100 yil önce 200 yil önce Türk’ün sesi dünyada nasil duyulduysa bir daha duyulacaktir. Biz bunlari yasatmaliyiz. Yasatmaya da mecburuz. Geçmisini yasatmayan gelecegini kuramaz. Biz geçmisteki dâhilerimizi ve büyüklerimizi anmadan dâhiler ve büyükler yetistiremeyiz.”

Daha sonra Azerbaycanli sanatçi Aygün Akbaba tarafindan müzik dinletisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA