Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Milletimiz Demokratik Sivil Bir Anayasa'yi Hak Ediyor'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Milletimiz demokratik sivil bir Anayasa’yi hak ediyor. Bütün partiler bir araya gelip uzlasabilirse bu noktadaki çalismalar Meclisimizin takdirindedir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan tarafindan atanan kabine üyeleri yemin etti. Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Genel Kurul salonu çikisinda gazetecilerin sorularini cevapladi. Bakan Tunç, reform sürecinin kesintisiz devam edecegini söyleyerek, “Ülkemizin demokratiklesme çitasini nasil yükseltiysek, o sekilde yükseltecegiz. Bir taraftan ülkemizin kalkinmasi devam ederken, ülkemizin demokratiklesmesi, demokratiklesmenin standardinin da yükselmesi anlaminda, insan hak ve hürriyetleri önüne çikabilecek engelleri kaldirma noktasinda elimizden geleni yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Anayasa ile ilgili olarak ise Tunç, “Yargi birliginin saglanmasi, Devlet Güvenlik Mahkemelerinin kaldirilmasi, özel yetkili mahkemelerin kaldirilmasi, Hakim ve Savcilar Kurulu’nun demokratiklesmesi gibi düzenlemeler yapmistik. Milletimiz demokratik sivil bir Anayasa’yi hak ediyor. Bütün partiler bir araya gelip uzlasabilirse bu noktadaki çalismalar Meclisimizin takdirindedir” seklinde konustu.

Türkiye Isçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’in tutuklu oldugunun hatirlatilmasi üzerine Tunç, “Hüküm verilmis. Yargitay’da dosyasi hükümlü olarak devam ediyor. Yargitay’dan gelecek cevaba göre Türkiye Büyük Millet Meclisi hareket edecektir. Gezi davasi anayasal düzenle alakali. Anayasa’nin 14. maddesindeki dokunulmazlik kapsami disinda dosyalardan. Bunun takdiri Meclis Baskanligi ile Yargitay arasindaki yazisma sonucu ortaya çikacak” dedi.

Kaynak: İHA