ABD Disisleri Bakani Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman Ile Bir Araya Geldi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Suudi Arabistan’in Cidde kentinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

ABD Disisleri Bakani Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman Ile Bir Araya Geldi


ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, dün resmi ziyaret kapsaminda geldigi Suudi Arabistan’da temaslarina basladi.

Blinken, Cidde kentindeki Selam Sarayi’nda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Blinken’in görüsmede Prens Selman’a DEAS’la Mücadele Uluslararasi Koalisyonu’nun toplantisina ev sahipligi yaptigi için tesekkürlerini ilettigi aktarilarak, ikilinin Yemen dahil Orta Dogu ve ötesinde istikrar, güvenlik ve refahi ilerletme konusunda ortak bagliliklarinin bulundugunu teyit ettigi bildirildi.



Blinken’in görüsmede Prens Selman’a ABD ve Suudi Arabistan arasindaki iliskilerin insan haklari alanindaki ilerlemelerle daha da güçlenecegini ifade ettigi aktarilan açiklamada, “Bakan ve Veliaht Prens, özellikle temiz enerji ve teknoloji alanlarinda ekonomik isbirliginin derinlestirilmesini görüstüler” denildi.

Açiklamada ayrica, Blinken’in Selman’a Suudi Arabistan’in yüzlerce ABD’liyi Sudan’dan tahliye etmesine verdigi destek için tesekkür ettigi aktarildi. Blinken, ziyareti kapsaminda bugün ABD ve Körfez Is Birligi Konseyi Toplantisi’na, yarin ise Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan’la birlikte DEAS’la Mücadele Uluslararasi Koalisyonu’nun toplantisina katilacak.
Kaynak: İHA