Yozgat'ta Bebek Ve Çocuk Kütüphanesi Ile Çocuk Ve Ebeveyn Arasindaki Bag Güçleniyor

Yozgat’ta çocuklara erken yasta kitap okuma aliskanligi kazandirmak için kurulan Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, çocuklar ile ebeveynler arasindaki bagi güçlendiriyor.

Yozgat'ta Bebek Ve Çocuk Kütüphanesi Ile Çocuk Ve Ebeveyn Arasindaki Bag Güçleniyor
Yozgat’ta Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürlügünce 6 ay önce hayata geçirilen Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde verilen egitimlerle anne ve ebeveynler hem bilgileniyor hem de egleniyor.

Kütüphanede 0-6 yas grubu bebek ve çocuklar, kendilerine özel olarak hazirlanmis salonlarda kitaplarla tanisiyor ve çocuklara el becerisi, dinleme, okuma, oynama ve ögrenme gelisimlerine yönelik egitimler veriliyor. Kütüphanede ebeveynlere yönelik Bozok Üniversitesi Egitim Fakültesi akademisyenlerince seminer ve egitimler de veriliyor. Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile bebeklerin ve çocuklarin erken yasta kitapla tanistirilmasi ebeveynlerin de çocuklariyla etkilesimlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Ikinci kütüphaneye de ihtiyaç duyuluyor

Yozgat Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek velilerle sohbet edip, Il Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi ve kütüphane yetkililerinden bilgiler alan Vali Ziya Polat, bebek ve çocuk kütüphanesinin ayri bir öneme sahip oldugunu söyledi.



Kütüphanede çocuklar ve velilerin mutlu oldugunu ifade eden Polat, "Kütüphanemiz çocuk ve annenin bir araya geldigi, kitap okudugu, sosyal faaliyette bulundugu bir alan. Burasini annelere ve çocuklara çesitli egitimler verildigi egitim merkezi olarak görüyoruz. Çok dolu olmasi nedeniyle ikincisine ihtiyaç duyuldugunu görüyoruz" dedi.



"Destekleyici seminerler düzenliyoruz"

Annelere egitim veren Bozok Üniversitesi Egitim Fakültesi Okul Öncesi Egitimi Anabilim dali Baskani Dr. Ögretim Üyesi Ipek Özbay ise bebek ve çocuk kütüphanelerinin hedef kitlesinin 0-6 yas gurubu çocuklar ve ebeveynleri oldugunu söyledi.

Özbay, çocuklarin gelisimini desteklemek adina hem çocuklar adina çesitli etkinlikler hem de ailelerin çocuk gelisimini destekleyici seminerler düzenlediklerini ifade etti.



"Kütüphane çok verimli"

Velilerden Betül Çay da kütüphanenin kendileri açisindan çok verimligi oldugunu anlatarak, "Egitmenler, çocuklara kitap okuyor, onlari oynatiyor. Biz de çesitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Daha önce alternatifimiz yoktu parklara gidiyorduk. Simdi ise kütüphaneye geliyoruz. Çocuklarimiz burada sosyallesiyor." diye konustu.



"Severek geliyoruz"

Pakize Demirbilek ise sunlari söyledi:

"Oglum konusmakta sikinti çekiyordu ve evde çok sikiliyordu. Kütüphaneye getirdik. Burada çok eglenceli vakit geçiriyor ve sosyallesiyor. Yavas yavas da konusmaya basladi.

Keske önceden açilmis olsaydi. Çok faydali oldu, severek geliyoruz. Hem oglum hem ben çok egleniyoruz."
Kaynak: İHA