Yenimahalle'de Kuvvetli Saganak Mesaisi

Ankara’da tüm hafta boyu süren asiri yagis il genelinde oldugu gibi Yenimahalle’de de hayati olumsuz etkiledi.

Yenimahalle'de Kuvvetli Saganak Mesaisi
Saganak yagislarin ardindan basta Batikent, Demetevler, Sentepe ve Varlik mahallelerinde özellikle kotta bulunan çok sayida ev ve is yeri sular altinda kalirken, çok sayida araç da yollarda mahsur kaldi. Yenimahalle Belediyesi magdur olan vatandaslara yardim etmek amaciyla kirmizi alarma geçerek tüm ekiplerini sahada görevlendirdi.

Su baskinlarina aninda müdahale

Hafta boyunca araliksiz yagan siddetli yagmur, Yenimahalle’de vatandaslari magdur etti. Yenimahalle Belediyesi ekipleri olay yerlerinde incelemelerde bulunarak, dalgiç hortumlar ve vidanjörlerle magdur vatandaslarin imdadina yetisti.

Yenimahalle Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügüne bagli 250, Fen Isleri Müdürlügüne bagli 95 kisilik ekip is makineleri ve su tahliye ekipmanlari ile ilçenin dört bir yaninda gece gündüz mesai yapti.

Yaralar el birligiyle sariliyor

Özellikle Batikent’te ve Sentepe’den gelen çok sayida ihbara yetismeye çalisan ekipler, kovalarla su bosaltan vatandaslara yardim etti. Hafta boyunca tüm izinlerin kaldirildigi Temizlik Isleri ve Fen Isleri Müdürlügüne bagli ekipler, geç saatlere kadar su tahliye çalismalarini sürdürdü.
Kaynak: İHA