Terme Sele Teslim

Samsun’un Terme ilçesinde meydana gelen sel felaketinde evler ve ahirlar sular altinda kaldi. Sokakta hayvanlarinin basinda bekleyen vatandaslar, yetkililerden yardim istedi.

Terme Sele Teslim
Samsun ve çevresinde etkili olan saganak yagis bölgenin birçok yerinde sel felaketini getirdi. Terme ilçesi Asagi Hüseyinmescit Mahallesi’nde ise kot farkindan dolayi mahallenin tamami sular altinda kaldi. Evlerini suya teslim eden vatandaslar ahirlarindaki hayvanlarini alarak, korunakli bölgelerde suyun çekilmesini bekliyorlar.

Mahalledeki bir üreticinin 70 adet hayvaninin bogulma tehlikesi geçirdiginin altini çizen Asagi Hüseyinmescit Mahallesi Muhtari Fahri Sakaoglu, "Bölgemizde siddetli yagislarin yasanmasiyla beraber bir sel felaketi meydana geldi. Bizim mahallemizde de sel sulari kapilarimiza kadar dayandi, evlerimizden çikmak durumunda kaldik. Vatandaslarimiz ahirlarindaki hayvanlarin telef olmamasi için hayvanlarla sokaga çiktilar. Mahallemize sel sularinin gelmesini önlemek için düsük bütçeli önlemlerle sorunumuz çözülebilir ancak her siddetli yagista bu rezilligi yasiyoruz" dedi.

Sel sularinin çekilmesini bekleyen ve gece geç saatlere kadar hayvanlarinin basinda nöbet tutacak olan vatandaslar ise yetkililerden yardim talebinde bulundu.
Kaynak: İHA